Кметът Здравко ДимитровЗдравко Димитров Димитров е български политик, Областен управител

...
Кметът Здравко ДимитровЗдравко Димитров Димитров е български политик, Областен управител
Коментари Харесай

Здравко Димитров търси помощ за МБАЛ Св. Мина

Кметът Здравко Димитров  Здравко Димитров Здравко Димитров Димитров е български политик, Областен шеф на област Пловдив. Роден е на - Зико заяви, че Община Пловдив стартира договаряния с Националната здравноосигурителна каса за финансиране на главните действия на МБАЛ „ Св. Мина “.

От отчет на шефа на общинската КОВИД болница проф. доктор Петър Петров излиза наяве, че избраните към сегашния миг предели на общинската болница от НЗОК са извънредно незадоволителни за финансиране на дейностите за лекуване на пациенти с COVID-19.

В момента тя получава 325 507 лева месечно, като за ноември лимитът към този момент е доближат. За да бъде обезпечено нужното лекуване при изпълнен потенциал на болничното заведение от 137 кревати, средномесечният й предел би трябвало да бъде повишен до 750 хиляди лв..

В болничното заведение към този момент има профилирана PCR лаборатория. За задачата е обезпечен актуален уред за PCR и се чака всеки миг тя да бъде реферирана.

На напред във времето остава кадровият проблем, макар спомагателните два екипа, командировани в общинската болница от „ Уромедикс “ и „ Медикус алфа “. За застраховане на трите КОВИД отделения са нужни още 6 лекари и 22 медицински сестри и сега се водят договаряния за привличане на експерти.

Един от сериозните проблеми, който стои е дооборудването на МБАЛ „ Св. Мина “ с нужната здравна инсталация за диагностика и лекуване като сега са нужни:

Цялостен ремонт и увеличение броя на работещите кислородни постове до 90;
Пациентски монитори с електроди и датчици за кислородна сатурация – 45 броя (за най-малко 1/3 от леглата);
30 функционални кревати и толкоз аспирационни помпи;
Дефибрилатори;
ЕКГ апарати;
Портативен транспортен респиратор с кислородни бутилки;
Подвижен рентген;
Кръвно-газов анализатор и други
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР