Кметът Здравко Димитров ще открие на 27 септември в 11

...
Кметът Здравко Димитров ще открие на 27 септември в 11
Коментари Харесай

Нова атракция - показват римския стадион в магазин на Главна...

Кметът Здравко Димитров ще открие на 27 септември в 11 часа най-новата туристическа атракция в Пловдив - археологическите находки в постройката на Търговски център Star Gallery ( магазин H&M на Главната улица). Тогава е и международният ден на туризма.

Така за първи път пловдивчани ще могат да видят седалки от Източният бранш на Античния стадион на Филипопол.

С отварянето на обекта, туристите ще имат опция да видят всички разкрити елементи от Римския стадион – на пл. Римски стадион, археологията под „ Екселсиор “ и най-новата под магазин H&M.

Церемонията по откриването ще се състои извън, вляво от входа на магазин H&M, пред особено брандираната за задачата витрина на най-новия туристически обект.

След прерязване на лентата, Кметът на Пловдив Здравко Димитров и пловдивските медии ще имат опция първи да прегледат новата туристическа атракция, като техен гид ще бъде персонално археологът-проучвател на обекта Мая Мартинова–Кютова.



Ще участват също заместник-кметът по просвета, археология и туризъм Пламен Панов, кметът на регион Централен Георги Стаменов, госпожа Ива Шишкова - прокурист на съдружниците във компания „ Секретен сътрудник Пропърти “ ООД - господин Карл Полцхофер и инж. Рудолф Лайтнер, притежатели на постройката на Търговски център Star Gallery, мениджърът на магазин H&M, доцент Елена Кантарева – Дечева – и.д. шеф на ОИ “Старинен Пловдив “ и други.

Обектът е включен в пакета за туристически обиколки, който Община Пловдив предлага, а стопанисването му е предоставено на ОИ „ Старинен Пловдив “.

В деня на откриването – 27 септември, обектът ще работи без възнаграждение на входен билет през целия ден. От идващия ден, визитата ще става с билет на цена 5 лв..

Както Марица.бг писа, в края на февруари бе подписан контракт сред Община Пловдив и „ Секретен сътрудник Пропърти “ ООД, с който археологическите находки на територията на колективен монумент на културата „ Историческа зона Филипопол-Тримонциум-Пловдив” в постройката на Търговски център Star Gallery ( магазин H&M на Главната улица) се отварят за пловдивчани и посетители на града.

В идващите няколко месеца беше осъществено ободряване на обекта от Оперативна програма „ Жилфонд “, закупено бе съоръжение и се сложи фискално устройство, с цел да могат да бъдат продавани билети.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР