Кметът Здравко Димитров проведе две важни срещи в Общината броени

...
Кметът Здравко Димитров проведе две важни срещи в Общината броени
Коментари Харесай

Здравко Димитров в болнични, но свика оперативка за изборите...

Кметът Здравко Димитров организира две значими срещи в Общината броени дни след изписването си от болничното заведение.

Градоначалникът първо направи оперативка със своите заместници, на която беше изработен обзор на строителната стратегия на общината. Обсъдени бяха още подготовката на изборния развой в Община Пловдив и въпроси, свързани с идната сесия на Общинския съвет и мненията на администрацията по точките от дневния ред.

По време на оперативката секретарят на Община Пловдив Ангелина Топчиева рапортува по какъв начин върви подготовката на изборите на 11 юли. Тя заяви, че на база на договарянията сред представители на парламентарно показаните партии и обединения в 45-тото Народно заседание са формирани 459 СИК с общо и 4047 членове. Кметът би трябвало да издаде заповед със листата на местата, на които партиите ще могат слагат пропагандни материали.



Предстои да бъде направено мнение на администрацията по предлагането на група общински съветници за Забрана за издаване на позволения за прилагане на място общинска благосъстоятелност в зоната на Централния площад и Цар-Симеоновата градина. То е импортирано в Общинския съвет и ще бъде прегледано на идната сесия. Целта е да стане ясно дали мораториумът е закономерен и по какъв начин ще се отрази на активността на администрацията в частта за приходите и на периодите за издаване на разрешителни, в случай че бъде признат.

Следващата седмица следва да бъде обещано строително позволение за построяването на пречиствателната станция на Пловдив като част от Водния цикъл, заяви зам.-кметът по строителство Пламен Райчев. Той напомни, че това е най-големият обект по Водния план и е на стойност 70 млн. лева Основната цел, която ще бъде реализирана с рехабилитацията на ПСОВ е понижаване на нездравословни субстанции и биогенни детайли във водата.

По-късно градоначалникът се срещна и с районните кметове.

Кметът Здравко Димитров беше изписан от болничното заведение в края на предходната седмица, откакто претърпя незабавна интервенция по промяна на тазобедрена става. Той остава в болнични, с цел да продължи с процедурите по оживление и възобновяване, само че e в непрекъсната връзка с екипа и следи процесите по осъществяване на значимите задания.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР