Кметът Здравко Димитров обяви при какви условия може да има

...
Кметът Здравко Димитров обяви при какви условия може да има
Коментари Харесай

ОБЗОР: Пловдивчани почетоха Ботев и загиналите за свобода, Зико и областният управител в спор за бежанците

Кметът Здравко Димитров разгласи при какви условия може да има промени в ремонтните действия на Брезовско шосе. В случай, че има открита археологическа находка в периметъра на Плоската могила, може да бъде спряна работата по Водния план на Брезовско шосе. Това ще трае 2 месеца, а изследването може да коства 50 хиляди. Ето какво още сподели за това по какъв начин смяната ще засегне пловдивчани:

Престрелки от кмета Здравко Димитров към регионалния шеф белязаха конференция във връзка настаняването на украински бежанци в някогашната Белодробна болница " Димитър Кудоглу " в Пловдив. Доброволци даже напуснаха срещата – ето за какво:

Пет дами и седем деца сега са настанени в някогашната Белодробна болница в Пловдив, която Община Пловдив трансформира във Център за краткотрайно настаняване на украински бежанци.

Стотици признателни пловдивчани се събраха пред паметника на Христо Ботев в Цар Симеоновата градина, с цел да почетат подвига му и саможертвата на починалите за свободата на България. Тържествено слово произнесе носителя на Награда Пловдив за повсеместен принос в региона на културата Кръстю Кръстев. Думите му провокираха на няколко пъти аплодисментите на множеството. Ето какво сподели той, от което пловдивчани настръхнаха:

Журналистическата колегия скърби през днешния ден, тъй като знаковата журналистка Нери Терзиева е умряла тази нощ в пловдивска болница.

Днес ни напусна общественикът инж. Койчо Русев - основател и ръководител на Националната транспортна камара, оповестиха от сдружението.

От престъпните летописи:

Окръжна прокуратура – Пловдив повдигна обвиняване и задържа 30-годишната Лилия Халкалиева, която през вчерашния ден умъртви 8-годишната си щерка в село Желязно. Повдигнато ѝ е обвиняване на съзнателно ликвидиране на рожденна щерка, което планува пожизнен затвор. Жената е пристигнала в схващане, само че към момента не е разпитана, научи TrafficNews .

Един от мъжете, обвиняем за ликвидиране на скитник в центъра на Пловдив, през днешния ден получи присъда и за домашно принуждение. 44-годишният Цанко Петрунов ще лежи три години в пандиза поради това, че пребил приятелката си.

Софийският градски съд удостовери непрекъснатия арест и на Георги Енев. Той е упрекнат за машинация с кремация. На този стадий за един случай, в който е заблудил двама синове, че трупът на умрелия им татко е кремиран.

14-годишен юноша, който бе арестуван по съмнение за обир и голям брой обири в Пловдив, се оказа на независимост единствено два дни след залавянето му. Непълнолетният нарушител бе хванат по време на кражба от обект в мол Марково тепе.

За града и покрайнината:

Ежедневна липса на вода, големи необезопасени изкопи, търкалящи се строителни материали. Това е гледката на улица „ Богомил”, чийто ремонт стартира преди повече от месец. Жители в региона алармираха TrafficNews по отношение на положението на улицата и проблемите, с които се сблъскват.

Апелативният съд в Пловдив разпореди да се направи нова съдебно-техническа експертиза за осъществените строителни-монтажни действия по зоопарка под тепетата. Решението е във връзка разногласието сред Община Пловдив и „ Запрянови – 03” за неизплатените пари на компанията по построяването на зоокъта.

Нова злополука е станала преди дни на рисковия околовръстен път в пловдивското село Шишманци. Местните споделят, че слагането на обещаните легнали служители на реда към момента не е осъществено, въпреки случаите да не престават. За благополучие следващата злополука се е разминала без потърпевши, а единствено с материални вреди.

Земеделски производители от Садово и близките села блокираха и тази заран пътя Пловдив-Хасково. Хората са недоволни от бездействието на страната и неналичието на съответна отплата, те упорстват и за гаранции в бъдеще, че това няма да се случи.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР