Кметът Васил Терзиев ще дава обяснения пред депутатите заради протеста

...
Кметът Васил Терзиев ще дава обяснения пред депутатите заради протеста
Коментари Харесай

Васил Терзиев ще дава обяснения пред депутатите заради протеста срещу БФС в София

Кметът Васил Терзиев ще дава пояснения пред депутатите поради митинга против БФС в София. Привикан е също и уредникът на митинга. Двамата ще би трябвало да изясняват за организацията и избухналото принуждение на събитието на 16 ноември.

Те ще бъдат извикани във краткотрайната комисия в Народното събрание, която би трябвало да ревизира всички обстоятелства и условия, свързани с организацията, подготовката и спазването на публичния ред на митинга.

Депутатите към този момент са открили кой е уредникът и са изискали информация от него. Поискали са още да знаят и има ли наложени санкции и какви са нанесените материални вреди, написа.

Освен тях ще бъдат изслушани потърпевши на митинга. Хамид Хамид от Движение за права и свободи предложи да бъдат поканени и служители на реда, станали жертви на провокатори. Председателят на комисията ген. Атанас Атанасов утвърди концепцията му, само че Маноил Манев напомни, че текат служебни инспекции, цивилен и наказателни каузи, и комисията може да се намеси в инспекциите. Той настоя да бъдат изслушани длъжностните лица и предложи депутатите да се съсредоточат върху тя.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР