Кметът Васил Терзиев се срещна със защитници на правата на

...
Кметът Васил Терзиев се срещна със защитници на правата на
Коментари Харесай

Васил Терзиев на среща със защитниците на правата на безстопанствените кучета

Кметът Васил Терзиев се срещна със бранители на правата на безстопанствените кучета след митинга през днешния ден пред. 

В срещата участваха доброволци, които от години, поставят старания да бъдат усъвършенствани изискванията на развъждане на кучетата и на работа на хората . Те показаха своето неодобрение, че са имали упования положителните промени в приютите да се случват с по-бърз ритъм.

„ Проблемите в “Екоравновесие ” могат да се решат единствено, в случай че всички работим дружно. Имаме потребност от доброволци да ни оказват помощ, с цел да се оправим с наследените проблеми. Наясно сме, че обстановката е тежка, само че би трябвало да създадем дружно идващите стъпки, с цел да сме сигурни, че са в вярната посока “ , разяснява кметът Васил Терзиев.

Посоките на смяна, които бяха разисквани по време на срещата и на които ще се търси общо решения, са:

• Регламентиране на достъпа до клиниката и приютите при съблюдаване на закона и сигурността на хората и животните, като се създаде устав, признати от всички.
• Повишаване на квалификацията на работещите в предприятието и наемане на спомагателен личен състав при възстановяване на изискванията на труд и възнаграждение.
• Завишен надзор за качеството на работата на чиновниците и следене за хуманно отношение към животните.
• Промяна на структурата на общинското дружество и увеличение на броя на чиновниците, тъй като сега тя не е съответна за работата, която се прави и нуждата от повече личен състав.
• Засилване на кастрационната стратегия на безстопанствени и дворни кучета при съблюдаване на хуманно отношение към тях.
• Организиране на месечни срещи сред общината, Екоравновесие и доброволците за предоставяне на противоположна връзка за активността на общинските приюти.
• Силен надзор върху размножаването на кучетата, чипирането и таксите за владеене, с цел да се прекрати притокът на животни към улицата, което е главната причина за непрекъснатото увеличение на популацията.
• Ефективни осиновителски акции в България и чужбина, с цел да се усили ползата към осиновяване на кучета особено от общинските приюти, с цел да се понижава броят на настанените животни.

Ще нарастне ли водата в София от 1 октомври?

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР