Кметът Васил Терзиев напусна срещата за бюджета на София за

...
Кметът Васил Терзиев напусна срещата за бюджета на София за
Коментари Харесай

Терзиев напуснал срещата за бюджета заради общинари, предавали на живо

Кметът Васил Терзиев напусна срещата за бюджета на София за 2024 година поради общинските съветници, предавали полемиката онлайн във фейсбук. Той предложения общинарите, с цел да обсъдят проектобюджета, само че срещата пропадна, откакто той напусна залата.

Той изясни, че съветниците са били помолени да не снимат, само че не тъй като се крие информация от медиите и хората, а с цел да се направи на общественото разискване.

" Няма за какво да се изненадват сътрудниците, че аз напуснах. Молбата ми беше доста ясна, последваха още, само че те не се съобразиха. Когато приказваме за диалогичност, права и почитание, то би трябвало да има две страни в този развой ", сподели кметът. За срещата се надявал да бъде продуктивна, да запознае съветниците с главните насоки в бюджета, да се изговори от какво имат потребност като спомагателна информация, какво биха желали да видят като усъвършенстване. Всичко това да бъде част от един много по-прозрачен развой, където ангажираме всички страни оптимално рано.

Без хрумвания, че е идеален бюджетът или процесът.

Терзиев описа, че е призовал съветниците да кажат забележките си, с цел да може до 23 януари, когато е публичното разискване на бюджета, те да бъдат разисквани и поместени в документа, а след това да се създадат още усъвършенствания, до момента в който бъде признат.

" Получихме това, от което се опасявахме, само че все пак взехме решение да създадем тази среща. Това, което получихме, е политическо позициониране, обвинявания по какъв начин се взимали права непрозрачно ", разяснява Терзиев.

" Ако ние бягахме от това да споделяме информация, нямаше за първи път да публикуваме не два хвърчащи листа, а всичките прилежащи таблици, елементи - положителни или неприятни, всичко, с което ние сме работили. Смятаме да продължим този метод на работа, с цел да може и обществото, и общинските съветници, не просто да получават някаква информация, а да я схващат, да задават въпроси и посредством логичен разговор да се взема най-хубавото решение за града ни. А не да се употребява всяка една опция политическо позициониране и заяждане, които не водят до нищо ", сподели Терзиев.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР