Кметът в изгнание на украинския град Мелитопол Иван Фьодоров, който

...
Кметът в изгнание на украинския град Мелитопол Иван Фьодоров, който
Коментари Харесай

Зеленски назначи кмета на окупиранияи от Русия Мелитопол за областен управител на Запорожка област

Кметът в заточение на украинския град Мелитопол Иван Фьодоров, който беше похитен за известно време от съветските сили през 2022 година, беше назначен през днешния ден за началник на районната администрация на украинската Запорожка област, предадоха Франс прес и Българска телеграфна агенция.

Повишението беше оповестено по време на визитата на украинския президент Володимир Зеленски на южния фронт, където той се срещна с войските в село Роботине. Украинските военни си върнаха селището от съветските сили през август 2023 година, само че от този момент то непрекъснато е атакувано от руснаците.

Новината за покачването на Фьодоров, който е на 35 години, беше обявена от администрацията на украинския президент. Фьодоров беше отвлечен от съветските сили през март 2022 година, когато те навлязоха в Мелитопол, а кметът отхвърли да сътрудничи с Москва. Впоследствие Фьодоров беше сменен същия месец за група съветски военни, които бяха в плен на украинските сили.

Град Мелитопол, който е на 130 километра южно от Запорожие, падна в ръцете на руснаците още в първите седмици след нахлуването на Русия в Украйна през февруари 2022 година

На новия пост Федоров заменя досегашния регионален шеф Юрий Малашко. Новият началник на Запорожка област съобщи, че задачата му е да разреши на всички, които желаят в действителност да се върнат вкъщи, да могат да го създадат допустимо най-бързо.

Запорожка област е една от четирите украински области, за които Русия разгласи, че ги анексира, само че които не са изцяло под контрола на Москва, отбелязва Франс прес. Главният град Запорожие се намира на към 50 километра от фронта и от териториите, които са под контрола на съветските сили, и беше подложен на смъртоносни офанзиви.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР