Кметът Стефан Радев днес се срещна с едни от най-разпознаваемите

...
Кметът Стефан Радев днес се срещна с едни от най-разпознаваемите
Коментари Харесай

Митко Щерев и Илия Ангелов от „Диана експрес“ пред Стефан Радев: Впечатлени сме от младата публика и зала „Сливен“

Кметът Стефан Радев през днешния ден се срещна с едни от най-разпознаваемите създатели и реализатори, част от българската известна музика – композиторът Митко Щерев и Илия Ангелов от рок групата „ Диана експрес “.

Посещението на гостите в Сливен е обвързвано с просветителния концерт за възпитаници „ Урок по рок “ на Младежки дом-Сливен, който се организира през вчерашния ден в зала „ Сливен “.

Пред кмета Радев гостите споделиха най-хубави усещания от концертната вечер и оживлението измежду сливенските възпитаници. На сцената в залата музикантите извършиха част от най-големите шлагери на групата. Освен това те имаха опция да опишат и срещнат публиката в елементи и с част от процеса по основаване на песните.

„ Досега не сме провеждали подобен концерт. Хареса ни, че учениците познават нашите песни. Обстановката и озвучаването в залата са доста положителни и на равнище “, обявиха още Митко Щерев и Илия Ангелов.

От своя страна сливенският градоначалник ги приветства и изрази удовлетворение от срещата си с тях. Той показа, че част от ученическите му години са минали с музиката на „ Диана експрес “, която и през днешния ден продължава да вълнува другите генерации.

На срещата участваха още  председателят на Постоянната комисия по обучение, просвета, просвета и вероизповедания към локалния парламент Лидия Димитрова и Борис Беленски от Младежки дом-Сливен. Те споделиха, че състоялият се през вчерашния ден концерт е подготвян близо три години, като плануват още такива начинания във времето.

В хода на диалога беше обърнато внимание на развиването и мястото на изкуството и културата в съвремието, което през днешния ден е повлияно значително от бързоразвиващите се технологии и обществени мрежи. Беше подчертана и нуждата от целенасочена държавна политика и поддръжка за културните посоки.

През дългата си креативна кариера Митко Щерев е написал мелодиите на близо 40  игрални и документални кино лентата. През 1996 година Съюзът на филмовите дейци в България го разгласи за композитор на столетието за кино музика, по отношение на честването „ Сто години кино “. Митко Щерев е притежател на медал „ Кирил и Методий “ – I степен. Става почетен жител на родния си град Ямбол през 2011 година Легендата на българската известна музика Илия Ангелов, златният глас на  „ Диана експрес “, се радва и на значима солова кариера. Един от най-талантливите солисти с доста турнета отвън страната. Носител е на награда „ Златният Орфей “ през 1995 г. 
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР