Кметът Пенчо Милков ще предложи анкетна комисия да се заеме

...
Кметът Пенчо Милков ще предложи анкетна комисия да се заеме
Коментари Харесай

Кметът на Русе с първа реакция по жалба за въздуха, предлага анкетна комисия

Кметът Пенчо Милков ще предложи анкетна комисия да се заеме с казуса с въздуха в Русе. Тя би трябвало да се образува още при започване на работата на новия общински съвет. Комисията ще събере цялата информация за качеството на въздуха и ще изслуша всички способени органи и заинтригувани жители. При нужда ще бъдат поканени национални и интернационалните специалисти.

Кметът подхваща тези дейности по отношение на жалбата за качеството на атмосферния въздух в града, изпратена от фейсбук групата „ За чисти въздух и вода “ до Европейския парламент, премиера, омбудсмана, регионалният шеф и до кмета на Община Русе

„ Подобно на Кръглата маса от 1990 година в София се надявам Временната анкетна комисия в Русе да стане орган и знак на гражданската интензивност и да реализира исторически триумф. Енергията на русенци заслужава отговор от институциите! В тази връзка персонално ще изпратя получената тъжба до българските депутати в Европейския парламент с искане да ме осведомят за дейностите, които ще бъдат подхванати. Гражданите на Русе би трябвало да знаят истината за замърсителите на въздуха и ограниченията против тях. Както ви дадох обещание, казусът към този момент заема огромна част от работното ми време. В момента проверявам наличната информация. Желанието ми е всички дейни и заинтригувани русенци да се включат в Комисията дружно с специалистите и общинските съветници “, се споделя в отговора на кмета.

/dnews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР