Кметът Пенчо Милков поздрави представителите ѝ в РусеПенчо Милков поздрави

...
Кметът Пенчо Милков поздрави представителите ѝ в РусеПенчо Милков поздрави
Коментари Харесай

Националната асоциация на сляпо-глухите в България отбеляза 25-годишния си юбилей

Кметът Пенчо Милков поздрави представителите ѝ в Русе

Пенчо Милков поздрави представителите на териториалната организация към Националната асоциация на сляпо-глухите в България, която тази година отбелязва своя 25-годишен празник.

„ Хората с увреждания имат потребност от поддръжка, където и да се намират. Гордея се, че в Русе от години сляпо-глухите жители имат собствен бранител, свое семейство в лицето на организацията. Пожелавам ви тя да продължи да се разраства и в други елементи на България, където хората също да бъдат интегрирани и да живеят почтено “, поздрави ги кметът, връчвайки плакет на Община Русе.

В края на юли членовете на организацията ще съставляват Русе на Националния фестивал на хората с увреждания в Перник, като кметът пое ангажимент да им обезпечи общински превоз до такава степен.

Друга нужда измежду общността е до вратите на всички тролеи и рейсове да се слагат огромни табели с номера, което ще улесни ориентирането им при прилагане на градски превоз.

В знак на благодарност за поддръжката и хуманното отношение ръководителят на русенската организация Владимир Маринов награди кмета с юбилеен плакет и грамота по решение на централния директорски съвет.

Двамата се причислиха към празничния боулинг шампионат, отдаден на годишнината от основаването на организацията, и разискаха опцията за осъществяване на Държавен шампионат по боулинг за хора с увреждания в Русе.

Националната Асоциация на сляпо-глухите в България е учредена през 1997 година в Пловдив, като преди този момент групата е част от Съюза на слепите в България. Още същата година се основават първите районни организации. През идващите години, макар безпаричието и компликациите, основаването на районни организации на асоциацията продължава. Днес те наброяват 25 в 18 административни области на страната.

В НАСГБ членуват 520 души и 85 подпомагащи ги, които са виждащи и чуващи. Предсто основаването на районни организации в още 10 области, с цел да бъдат обхванати всички сляпо-глухи в страната.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР