Кметът от ГЕРБ-СДС на столичния район Витоша инж. Теодор Петков,

...
Кметът от ГЕРБ-СДС на столичния район Витоша инж. Теодор Петков,
Коментари Харесай

РАЗКРИТИЕ! Разследват кмет на ГЕРБ-СДС за далавери с имоти за милиони

Кметът от ГЕРБ-СДС на столичния регион " Витоша " инж. Теодор Петков, който е и част от Националния изпълнителен съвет на Съюз на демократичните сили, е обект на следствие от прокуратурата и Главна дирекция " Националния полиция ". Това се научи извънредно от свои източници в държавното обвиняване.

В прокуратурата е формирана кореспонденция против Петков, негов някогашен чиновник - инж. Владимир Миланов и против майката на Миланов поради подозрение за далавери с десетки парцели за милиони.

Според проверяващите, които сега събират доказателства за вероятно осъществено закононарушение, схемата работи от няколко години. Дотук е открито, че подставено лице придобива голям брой безстопанствени парцели с констативен акт, публикуван по документи.

Подставеното лице е Мария Ранкова, стара жена, която твърди, че парцелите са нейни или на нейни близки.
Одобрението за придобиването им минавало през администрацията на регион " Витоша ", защото става въпрос за имоти в региона на Киноцентър " Бояна ", както и в кварталите " Бояна ", " Драгалевци " и " Симеоново ".

След като парцелите се трансферират на подставеното лице, то от своя страна ги продава на лица, близки до кмета инж. Петков. Така с най-вече покупко-продажби на такива парцели се оказва майката на Владимир Миланов, който до неотдавна е работил в администрацията на регион " Витоша " и е непосредствен другар на кмета.

Другият заможен крал от осъществените покупко-продажби бил съдружникът на майката на инж. Миланов, за който проверяващите събрали данни, че е сламен човек на кмета Теодор Петков.

След като в прокуратурата са получени няколко сигнала от пострадали притежатели и схемата почнала да става ясно, Владимир Малинов напуща администрацията на регион " Витоша " и сега работи във компанията на майка си. Според данните обаче придобиването на парцели единствено по констативен акт продължавало и към този миг.

Образуваната в прокуратурата кореспонденция сега е в Главна дирекция " Национална полиция " за събиране на обстоятелства и доказателства за лъжливата скица.

Източници от прокуратурата обаче са безапелационни, че става дума за десетки парцели на стойност милиони. И че има данни за осъществено закононарушение. Но дали новото управлението на прокуратурата в лицето на Борислав Сарафов ще има храброст да погне човек на ГЕРБ, това занапред ще стане ясно според от това дали делото стигне до съд, или бъде заметено под килима.

Припомняме, че през 2019 година още веднъж се зашумя към Теодор Петков. И тогава той беше упрекнат от жители, че фамилията му се е сдобило с голям брой парцели на евтини цени. Обяснението на кмета на регион " Витоша " тогава беше, че е от богат жанр и е единствен правоприемник.

Източник: pik.bg

 

Сподели:

Още от Разкрития

 Ексклузивно в razkritia.com! Новият ерген е противозаконен наследник на Младен Мутафчийски от последната му държанка.

Ексклузивно в razkritia.com! Новият ерген е противозаконен наследник на Младен Мутафчийски от последната му държанка.

11 юли 22:35 0 595  Бизнесменът Александър Младенов ще бъде новият ерген на България

Бизнесменът Александър Младенов ще бъде новият ерген на България

11 юли 16:59 0 672  Апокалипсис! Озверели от апетит пловдивчани разрушиха бензиностанция за една баничка! Ексклузивни фотоси и видео!

Апокалипсис! Озверели от апетит пловдивчани разрушиха бензиностанция за една баничка! Ексклузивни фотоси и видео!

11 юли 14:29 0 1561  СЛЕД УНИЖЕНИЕТО: Сериозна чистка в Президентството – махат наред пиар-ите на Радев, оставили го да се „ поти “ пред Зеленски

СЛЕД УНИЖЕНИЕТО: Сериозна чистка в Президентството – махат наред пиар-ите на Радев, оставили го да се „ поти “ пред Зеленски

10 юли 21:30 0 3885  ЕКСКЛУЗИВНО: Изнесли са оборудването на АЕЦ Белене, към този момент е сигнализирана ДАНС (ДОКУМЕНТ)

ЕКСКЛУЗИВНО: Изнесли са оборудването на АЕЦ Белене, към този момент е сигнализирана ДАНС (ДОКУМЕНТ)

10 юли 20:13 0 3136  ИНТЕРЕСНО: Соченият за мъжа на Мата Хари Пламен Бобоков на персонална среща с Киро и Асен в партийната им централа

ИНТЕРЕСНО: Соченият за мъжа на Мата Хари Пламен Бобоков на персонална среща с Киро и Асен в партийната им централа

10 юли 19:48 0 1617

Коментирай

Име * Email Коментар *

0 Коментара

Най-четени Най-коментирани  Валерия си го върна тъпкано на Евгени: По-голяма скъперник не съм виждала!
Източник: razkritia.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР