Kметът oт ГЕРБ - Георги Мараджиев, от позицията си на

...
Kметът oт ГЕРБ - Георги Мараджиев, от позицията си на
Коментари Харесай

Елена Гунчева:Когато предизборната кампания се води от кметското кресло и се прегазва закона

Kметът oт ГЕРБ - Георги Мараджиев, от позицията си на представляващ община Стамболийск и възползвайки се от служебното си състояние оказва помощ както може на предизборната акция на ГЕРБ и евентуално персонално на Областния шеф и сегашен претендент за народен представител Дани Каназирева.

Кметът Мараджиев, в старанието си да даде преимущество на своята партия, не се свени да погазва закона и конституционно обезпечените права на жителите, както и Изборния кодекс. Все отново, индивидът е на властова позиция, за какво да не помогне? В четвъртък издаде заповед, с която забрани на политическа партия Възраждане да организира предизборна пропаганда в град Стамболийски на 27.03.2021 година, тъй като съгласно него, сме представлявали сериозна заплаха за публичното здраве и провеждането на предизборната акция щяла да затрудни или забави противоепидемичните ограничения.





Направо ми се прииска да пратя за сведение същата заповед на кмета на Пловдив примерно, с цел да забрани ГЕРБ да водят предизборната си акция на основната улица, където минават доста хора и на процедура акцията им заплашва публичното здраве.

Недопустимо е кмет от ръководещата партия да употребява позицията си за кавга с политическите си съперници и по подобен метод да употребява публичен запас за политически напън и препятстване на упражняването на изборните права на жителите. Без подозрение, властта сега под паника се пробва да се задържи, тъй като с изключение на оставка, апелите са и за съд и затвор, като се минават всевъзможни граници на закона и морала.

Партия Възраждане оспори заповедта на Мараджиев пред съда и през вчерашния ден съдът я анулира, като осъди общината да заплати разноските по делото, като уточни, че заповедта е в несъгласие с материално правните правила и задачата на закона. Решението е дефинитивно. Все отново трябваше съдът да напомни на кмета какво гласят наредбите на закона и Конституцията на Република България, с които той евентуално не се е срещнал, съдейки по работата му.

Работа, работа, работа - в интерес на ГЕРБ, само че не и на народа!

След като съдът към този момент се произнесе и анулира порочната заповед на кмет от ГЕРБ, той незабавно издаде нова, с която с претекстове, които освен са незаконосъобразни, само че и лишени от всякаква логичност, ОТНОВО ЗАБРАНЯВА провеждането на пропагандата, СЛЕД КАТО СЪДЪТ ВЕЧЕ Е РЕШИЛ ВЪПРОСА Пожарна охрана СЪЩЕСТВО!





Със заповедта въпросният кмет от ГЕРБ нарушава чл.177, ал.2 от Административно процесуалния кодекс, гласящ: " Актове и дейности на административния орган, осъществени в несъгласие с влезнало в действие решение на съда, са оскъдни. Всеки заинтригуван може постоянно да се позове на нищожността или да изиска от съда да я разгласи. "
Кметът очевидно не знае закона или неговата партия се счита за стояща над закона! И над Конституцията, гарантираща ни равни права, право на информация и политически права! Явното неуважение на правосъдно решение не е казус за ръководещата партия и е показателно за водената от тях политика на мафиотско ръководство, налагане със мощ на персонални и партийни ползи и потребление на държавната власт за партийна полза!
След като един път забрани пропагандата на Възраждане, тъй като сме представлявали заплаха за националното здраве, в новата заповед се показва, че Демократична България и ГЕРБ имали срещи с гласоподаватели. Като техните заявки са подадени след уведомителното писмо на Възраждане. С което пък кметът нарушава още веднъж и Закона за събранията, митингите и манифестациите. Както и се пробва да пререши въпрос, към този момент решен от съда.

И нашата цел е в никакъв случай повече да няма политици, за които партийният интерес стои над ползите на народа и които са подготвени да погазят закона, с цел да угодят на теснопартийни ползи. Некомпетентността и арогантността, присъщи на днешните управници, би трябвало вечно да останат в историята! И историческата дата е 04.04.2021 година!
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР