Кметът няма инструментариум да осигурява реда, защото за него отговаря

...
Кметът няма инструментариум да осигурява реда, защото за него отговаря
Коментари Харесай

Ген. Атанасов обясни с какви цели е създадена временната комисия за полицейското насилие на протеста

" Кметът няма инструментариум да обезпечава реда, тъй като за него дава отговор Столична дирекция на вътрешните работи, което не му е подчинена. Нито единия ще наказваме, нито другия ще оневиняваме. Ниe желаеме отговорност от този, за който сме дали своят вот, министърът на вътрешните работи, само че отговорност може да търси министър председателят. Калин Стоянов е министър на премиера Денков. Временната комисия има две цели - да се види дали има превишаване на правата на служителите на реда и да се види дали има несъгласие в нормативната уредба ". Това изясни шефът на краткотрайната комисия ген. Атанас Атанасов от ПП-ДБ.
Атанасов добави, че добре си спомня по какъв начин в кабинета на ръководителя на Народно събрание в остарялата постройка на Народното събрание, когато се гледали неприятно с ГЕРБ, Бойко Борисов сподели: Сложете това момче от БОП-а, а помня, че Борисов сподели, никога да не е Атанасов.
Ние сме народни представители, които сме дали своят вот за министъра и търсим отговорност от него, добави той. Атанасов знаел, че е имало щаб в Столична дирекция на вътрешните работи. " А това с киното прозвуча като някой отишъл на кино ", пошегува се той.
Когато напишел нещо за Путин непрестанно го налазвали тролове, призна той.
Много значимо било в Министерство на вътрешните работи да се обърне внимание на кадровата работа, имало огромна уязвимост в кадровия асортимент и образованието му.
Според него тематиката за оставката на шефа на ДАНС не е завършила, само че в този момент Народното събрание имал претрупан дневен ред. Той напомни, че от ПП-ДБ имало импортирани законопроекти за службите за сигурност. В тази сфера извънредно значимо нещо е доверието. Имам възприятието, че специфичните случаи мислят, че в действителност са нещо специфични.
По отношение на бюджета сподели, че в случай че имало разточителства, щели да ги порежат. А за конституцията сподели, че значимо било да извършат правосъдната промяна, само че и служебното държавно управление. Въпросът не било да му лишават пълномощията, а деликатно да се огледа. Трябвало да има лимитиране и по какъв метод се сортират хората.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР