Кметът намери и в пъти по-евтина. Собственикът на заведението обясни,

...
Кметът намери и в пъти по-евтина. Собственикът на заведението обясни,
Коментари Харесай

„Скандална“ рибена супа в Созопол за 19 лв. разбуни социалните мрежи


Кметът откри и в пъти по-евтина. Собственикът на заведението изясни, че скъпата е френска, с 3 типа риба и шафран

„ Созопол... рибена чорба-19.99 лева Нямало туристи, тъй като валяло! “

Този коментар стана цялостен шлагер в обществените мрежи и стана мотив за хиляди мнения.

Новината принуди кмета на Созопол Тихомир Янакиев персонално да реагира и да направи инспекция какъв брой коства чорбата от риба на плажа. Очаквано, без усложнения той откри и много по-евтина чорба и се похвали с бележката в обществените мрежи.

„ Страхотна рибена супа, която НЕ е по 20 лв.. П.п. Созопол,  на брега на морето...... “, написа той.



Впоследствие се оказа и, че супата от 20 лева също не е мит, само че е по-скоро гурме прекарване, а не супа за бързо ядене край морето.

„ Това е рибена чорба, а не просто рибена супа. Приготвена е с доста качествени артикули, в нея има разнообразни типове риба. Основната е калкан, почиства се доста деликатно, тъй като има доста, доста кости, по същия метод се почистват и останалите типове риба. За да стане доста вкусна, се употребява и бульонът от калкана. Супата е заимствана от френска рецепта, която се назовава чорба „ Буябес “, по тази причина споделям, че не е просто рибена супа. При нас тази чорба е с цена 18,99 лева, тъй като залагаме на качеството, а най-после при сервиране прибавяме и шафран, който прибавя спомагателен мирис на супата. Във Франция тази чорба се предлага и за 150 евро “, изясни притежателят на заведението, представен от БНР.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР