Кметът на Загреб Милан Бандич бе оправдан вчера в процес

...
Кметът на Загреб Милан Бандич бе оправдан вчера в процес
Коментари Харесай

Оправдаха кмета на Загреб по дело за злоупотреба с власт

Кметът на Загреб Милан Бандич бе оневинен през вчерашния ден в развой по обвиняване за корист с власт, съобщи Агенция Франс Прес, представена от Българска телеграфна агенция.
62-годишният Бандич ръководи съвсем без спиране Загреб от 2000-та година насам. Той обаче за малко бе заставен да се отдръпна от поста през 2002 година след скандал за шофиране в нетрезво положение и бягство от полицията.
Прокуратурата го обвиняваше, че е разрешили на организация "В името на фамилията ", подкрепяна от авторитетната хърватска католическа черква, да употребява гратис щандове на пазара за събиране на подписи. Според обвиняването щандовете са били предоставени с непрозрачна процедура, а безплатното им прилагане е ощетило градския бюджет с към 40 000 евро.
Съдия Здравко Майерович посочи обаче, че Милан Бандич е работил "в сходство с кметските компетенции ". "Всичко е било изцяло транспарантно ", посочи той.
Прокуратурата разгласи, че ще апелира правосъдното решение за кмета и двама негови някогашни сътрудници, които също са оправдани.
Бандич бе упрекнат също през 2015 година за корупция. Процесът по случая стартира на 11 октомври.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР