Кметът на японския град Нагасаки заяви, че е решил да

...
Кметът на японския град Нагасаки заяви, че е решил да
Коментари Харесай

Нагасаки не покани израелския посланик на церемонията в памет на жертвите от атомната бомбардировка

Кметът на японския град Нагасаки съобщи, че е решил да не кани израелския дипломат в Япония на годишната гала в памет на жертвите на американската атомна бомбардировка, заяви телевизия Ен Ейч Кей.
 
Судзуки Широ сподели през днешния ден на конференция, че е взел мъчно решение предвид на тежката филантропична обстановка в линията Газа и поради метода, по който рецесията се възприема от хората по света. Той добави, че вместо това е изпратил на израелския посланик писмо с апел за неотложно преустановяване на насилието в Газа.
 
Широ съобщи още, че ще изпрати покана на палестинския дипломат, както нормално. Покани ще получат общо 154 страни и територии. Русия, която продължава нахлуването си в Украйна и съдружника на Москва, Беларус, не са в листата с поканените, отбелязва японската социална телевизия.
 
На 9 август 1945 година, три дни след първата атомна бомбардировка в историята, в град Хирошима, Нагасаки е сполетян от същата орис. На място умират 74 000 души по публични данни. Двете американски бомбардировки форсират капитулацията на Япония и края на Втората международна война.
 
Хирошима, за разлика от Нагасаки, предложения израелския дипломат на своята възпоменателна гала.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР