Кметът на Якоруда Нуредин Кафелов е открит мъртъв в автомобила

...
Кметът на Якоруда Нуредин Кафелов е открит мъртъв в автомобила
Коментари Харесай

Откриха кмета на Якоруда застрелян в главата, вчера е бил на лов в планината

Кметът на Якоруда Нуредин Кафелов е открит мъртъв в автомобила си с огнестрелна рана в главата. Тялото е открито през днешния ден следобяд в неговата лека кола в местността Цървуле. Това е в региона на хижа Трещеник, над града. Мъжът е открит към 16:30 часа, прецизираха от ОДМВР - Благоевград.  
Още по темата
Разследват се две версии за гибелта му - дали е разследване на самоубийство, или става въпрос за ликвидиране, оповестиха в началото от полицията. Впоследствие от прокуратурата в Благоевград оповестиха, че се проверява версията склоняване към самоубийство. 

Разследването се води под надзора на районната прокуратура в Благоевград. Предстоят редица дейности по следствието, като ще бъдат тествани всички версии, прецизираха от прокуратурата, представени от Българска телеграфна агенция. На мястото на случая отива заместител областен прокурор на Благоевград.

По данни на Министерство на вътрешните работи Нуредин Кафелов има годни разрешителни за късоцевно и дългоцевно оръжие. На мястото на произшествието работят криминалисти.

Кафелов е дълготраен кмет на община Якоруда, избиран с листата на Движение за права и свободи. Преди да стане градоначалник, беше в управлението на Комисията за финансов контрол.

Кафелов бе проверяван от Антикорупционната комисия (КПКОНПИ) поради възможен спор на ползи.

Областният шеф на Благоевград Николай Шишков разкри по бТВ, че през вчерашния ден Кафелов е бил на лов в планината.

" Вчера се чухме и се разбрахме да се забележим през седмицата ", сподели регионалният шеф, който сега е в Гърция. Той добави, че двамата се чуват съвсем всекидневно, а се познават съвсем от 40 години, още като възпитаници. " Г-н Кафелов беше един от най-дългогодишните кметове в нашата област ", добави още регионалният.

" Вярвам, че бързо ще разкрият повода за гибелта на кмета ", сподели Шишков и изрече съболезнования на община Якоруда и на фамилията на кмета. 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР