Кметът на Враца Калин Каменов разкри днес, че коли от

...
Кметът на Враца Калин Каменов разкри днес, че коли от
Коментари Харесай

Износ: От София, Ботевград и Плевен изхвърлят уличните си кучета във Враца

Кметът на Враца Калин Каменов разкри през днешния ден, че коли от София, Ботевград и Плевен изхвърлят улични кучета в града под Околчица. Това е и огромният проблем на общината в битката с преодоляването на популацията на уличните кучета на територията на града.
Каменов акцентира, че казусът с безстопанствените четириноги в града датира от години, като в последните няколко месеца от общината и регистраторите във видеонаблюдението на града са открили значителен брой извозени в града ни кучета от други градове. От локалната администрация и полицията са почнали инспекции на засечените коли, които изхвърляли кучетата.
„ При инспекцията се откри, че на територията на Враца има кучета с чипове от други градове. Има и общини, които не чипират кучета си и нямат стратегия за преодоляване на популацията им и има открити животни, които са без чипове. Знаем от кои градове са, информацията е подадена на органите на реда “, уточни Каменов.
Той изрази вяра доста скоро транспортните средства, които са извозвали кучетата на територията на града, да бъдат открити. „ Много е неприятно, само че тази активност ще продължи, за това ще предложа актуализация на местата, където да бъде сложено видеонаблюдение, където се изхвърлят тези кучета “, съобщи градоначалникът.
Кметът се надява с спомагателния видеоконтрол тази активност да се прекрати и в града под Околчица казусът с уличните кучета да бъде решен.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР