Кметът на Враца - Калин Каменов, коментира последните събития около

...
Кметът на Враца - Калин Каменов, коментира последните събития около
Коментари Харесай

Калин Каменов: Ако не ни забележат, какво правим, ще бъдем поредният клуб, който ще отиде в небитието

Кметът на Враца - Калин Каменов, разяснява последните събития към футболния Ботев и това какви вложения се чака да бъдат направени още по базата.
 Феновете на Ботев (Враца) бойкотират идващото домакинство на своите любимци?
Феновете на Ботев (Враца) бойкотират идващото домакинство на своите любимци?

Бесни са от представянето против Ботев (Пд)

" Още не сме си ремонтирали лекоатлетическата писта на стадиона. Чакаме помощ от страната към този момент съвсем 2 години. После ще може да мислим за козирка на бранш В. Имаше оповестена социална поръчка от Министерството на спорта за пистата. Имаше обезпечени милион и 300 хиляди лв. за нея. Но до ден сегашен нито е отворена публичната поръчка, нито има информация за някакво развиване по тематиката. Така че се надявам в последна сметка и страната да ни помогне малко. Защото ние през последните години сме вложили над милион и половина лв. лични средства и надали има община, която да е вложила толкоз доста във футбола и спорта. Усилията, които поставяме, би трябвало да бъдат видяни от страната. Смятам, че по този начин е заслужено. Все отново стадион " Христо Ботев " е един от най-големите в България и би трябвало да придобие приключен, актуален тип.

С новите седалки, които поставихме, към днешна дата потенциалът е 25 хиляди фенове. Тук се организираха мачовете на младежкия народен тим. Всички си спомняме какъв брой аудитория имаше на един дуел с Англия. Така че за какво селекцията до 21 години още веднъж да не се завърне във Враца, още повече с идното създаване на пътя София - Ботевград - Мездра - Враца - Видин, дава прелестна опция тук да се играят и европейски мачове. Въпросът е дали и страната има ангажимент към Северозапада и дали са подготвени да ни поддържат за това. Все отново се надявам и ние да получим поддръжка, каквато има за други общини. А ние сме единственият общински клуб в Първа лига към този момент трета година. Ако не ни виждат, какво вършим, ще бъдем следващият клуб, който ще отиде в небитието. Крайно време е спортът в действителност да бъде сериозна държавна политика. Само във футболната школа на Ботев има над 350 деца. Така че ние поставяме неимоверни старания да разрушаваме футбол и спорт в района. Но с актуалната рецесия без поддръжката на страната в действителност ще ни е доста, доста мъчно ", разяснява пред Тема Спорт " градоначалникът.
 Венци Христов с рекордно достижение в българския футбол
Венци Христов с рекордно достижение в българския футбол

Постигали са го единствено още трима

Той изрази вяра и този сезон Ботев (Враца) да се избави от изпадане. " Ако не е WINBET, ще ни е в действителност доста мъчно. Имайте поради, че сме тимът с може би най-ниския бюджет в Първа лига. Дори и това е триумф. Спонсори търсим непрестанно. Полагаме доста старания, само че за жалост, в тази рецесия е много мъчно, съвсем невероятно е за дребните тимове. Дори локалният бизнес няма задоволителен запас да се включи. Имаме обаче много надарени футболисти и допускам, че предложения за тях няма да липсват ", добави Каменов.

Днес Ботев Враца приема Септември Сф и при триумф ще се приближи единствено на две точки от десетия Ботев Пд, който го разруши в предходния кръг с 0:6.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР