Кметът на Враца - Калин Каменов, говори пред Домът на

...
Кметът на Враца - Калин Каменов, говори пред Домът на
Коментари Харесай

Кметът на Враца: Тежко е за Ботев, но трябва да се подкрепяме

Кметът на Враца - Калин Каменов, приказва пред Домът на футбола по DIEMA SPORT и приказва за ковид и по какъв начин болестта се отразява на футболния Ботев Враца. Градоначалникът на северозападния град прикани всички българи да сме дружно, с цел да преодолеем умерено тази вълна, след което всички да се завърнем на стадионите и да продължаваме да гледаме обичаната игра.

„ В много положително здраве съм и се надявам в такова да са всички българи и не би трябвало да губим кураж. Мисля, че в тези моменти можем да се обединим. Всички, които сме фенове на футбола в този момент страдаме, само че това може да ни събере, макар нашите пристрастия, защото здравето е на първо място”, стартира Каменов.

„ Нормално е в такава обстановка да има различия във футбола. Прогнозите не са обнадеждаващи, само че какво е футболът без почитатели? Нелепо е и несериозно да приказваме за рестарт на шампионата, защото няма решение и няма да има скоро. Все още не се знае във връзка с международната пандемия. Ако вземем преждевременно решение, да стартираме, макар нерешните проблеми и се стигне до най-неприятното, тогава кой ще носи отговорността? Сега би трябвало да мислим зряло, а освен като почитатели. Когато като континент се оправим с тази международна рецесия, тогава може да приказваме за вероятно възобновяване. Иска ми се играта да се върне на следващия ден, само че в този момент би трябвало да се съобразяваме с разпоредбите, наложени от държавата”, продължи кметът на Враца.

„ Никой не знае по кое време ще завърши това. Както сподели военачалник Мутафчийски, да вършим сметки без кръчмар, е прочувствено решение. Националният е над всички тимове и нашият запас би трябвало да е ориентиран точно натам. Това е преди всичко и считам, че в тази обстановка всички клубове би трябвало да се обединим и да помогнем на националния тим. Дали ще се играят още един или два мача от шампионата, не е значимо. Всичко би трябвало да отмине”, сподели още Каменов.

„ Трябва да се изслушат решенията на изпълкома, на БФС. От много време се приказва за разширение на групата, а това дава опция на доста хора да влагат пари във футбола. Нашите момчета се приготвят в домашна конюнктура и имат стратегия. Треньорите държат връзка, а на тях им се играе футбол – обикновено е. Всички останали общински клубове, както и ние, имат проблеми в този момент. В тази обстановка на никой не е прелестно, по този начин че… Трябва да се съобразяваме с нея. Какво си мислят всички тези хора, които са в бизнеса? Това би трябвало да ни поддържа точно”, добави Каменов.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР