Кметът на врачанското село Лиляче Красимир Петров е с предсрочно

...
Кметът на врачанското село Лиляче Красимир Петров е с предсрочно
Коментари Харесай

Извънредно! Кметът на Лиляче отстранен от длъжност заради пиянската изцепка, идват нови избори

Кметът на врачанското село Лиляче Красимир Петров е с предварително прекъснати пълномощия от през днешния ден, научи организация BulNews.
До тази развръзка се стигна, откакто Петров бе заловен да кара в нетрезво положение, като дрегерът е отчел солидните 1.96 промила в издишания въздух. За срамния случай заяви единствено организация BulNews:



След пиянската издънка Петров бе съден и приет за отговорен от Районния съд във Враца в това, че е направил съзнателно закононарушение от общ темперамент по член 343б, алинея 1 от Наказателния кодекс (НК), за което му е наложено наказване „ отнемане от независимост “ за период от три месеца и осъществяването на същото е отсрочено при изискванията по член 66, алинея 1 от Наказателен кодекс за период от три години, както и „ санкция “ в размер на 200 лева и „ отнемане от право да ръководи МПС “ за период от шест месеца.
Днес ОИК-Враца разгласи прекратяването на неговите пълномощия като: “намира, че в тази ситуация несъмнено е настъпило съображение за предварително преустановяване на пълномощията на кмет на кметство с. Лиляче, община Враца по смисъла на член 42, алинея 1, т. 4 от ЗМСМА, което следва да бъде установено и оповестено от ОИК-Враца. ”
След решението на Общинската изборна комисия, следва Общинският съвет да разгласи изключително съвещание, на което да бъде определен краткотрайно изпълняващ длъжността на с. Лиляче до провеждането на частични избори за нов кмет на обитаемото място, защото до провеждането на постоянните локални избори остават повече от година и половина.
Припомняме, че Красимир Петров пое кметското място в Лиляче след локалните избори през 2019 година Той беше претендент на Вътрешна македонска революционна организация и победи на балотаж предходния кмет Цветослав Цветков.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР