Кметът на врачанското село Лиляче е хванат да шофира в

...
Кметът на врачанското село Лиляче е хванат да шофира в
Коментари Харесай

Ексклузивно в BulNews: Хванаха кмета на врачанското село Лиляче да кара пиян, задават се нови избори

Кметът на врачанското село Лиляче е заловен да кара в нетрезво положение, научи извънредно организация BulNews. Красимир Петров е хванат да кара персоналния си автомобил „ Рено Меган “ с 1.96 промила алкохол.
Случаят е от 24 март и бе оповестен в ежедневния бюлетин на регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи. Самоличността на причинителя обаче остана в загадка от обществеността, до през днешния ден. По данни на полицията, 56-годишният мъж е спрян в селото в 00.15 часа и му е направена проба с дрегер. Уредът е отчел централизация от 1.96 промила в издишания въздух, след което водачът е задържан за 24 часа.
Агенция BulNews се свърза с компроментирания властник, само че той не пожела да разяснява случая. Пред наш кореспондент той съобщи единствено, че е дал кръвна проба за лабораторен разбор, само че резултатите към момента не са подготвени.
Припомняме, че Петров застана отпред на Лиляче на последните избори през 2019 година Той беше повдигнат от Вътрешна македонска революционна организация и победи на балотаж предходния кмет Цветослав Цветков.
Според настоящото законодателство шофирането с алкохол над 1.2 промила е престъпно закононарушение. Ако резултатът от дрегера бъде доказан, Красимир Петров ще би трябвало да отстъпи стола си в кметството и да бъдат извършени нови избори. По неофициална информация сега някогашен народен представител прави всичко допустимо да потули случая и да не се стигне до такава степен.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР