Кметът на Видин Цветан Ценков е осъден да плати близо

...
Кметът на Видин Цветан Ценков е осъден да плати близо
Коментари Харесай

Време за разплата! Видинчанин се потроши заради немарливостта на Цветан Ценков, кметът му брои близо 100 бона обезщетение

Кметът на Видин Цветан Ценков е наказан да заплати близо 100 000 лв. обезщетение на мъж, паднал и се потрошил в града, научи организация BulNews. Магистратите постановили, че случаят е в резултат на немарливото поддържане от страна на общината и отсъдиха тлъстата сума, която за жалост ще се заплати от джобовете на данъкоплатците. 
Злополуката е станала на 10 ноември 2021 година Мъж с букви Р.М.Н. се придвижвал по улица в града, от автогарата към общината. Той се спънал и паднал, заради неравната настилка на тротоара. Според документите по делото, тя се състояла от разрушени, стърчащи, разместени и изпочупени тротоарни плочки. 
Вследствие на рухването, видинчанинът получил травматични увреждания, охлузвания и натъртвания. Той завел дело за обезщетение и Окръжен съд – Видин почел настояванията му. 
Цветан Ценков би трябвало да заплати на ищеца сумата от 70 000 лв. за неимуществени вреди, дружно с лихвата от още малко над 7 000 лв.. Кметът ще брои и още 7 бона за адвокатско заплащане, както и други 3 бона и половина за правосъдни разноски. 
Видинчани се радват, че техният съгражданин си е потърсил правата и е разобличил следващото безсрамие на Ценков, само че е ясно, че сумата ще остане „ завещание “ за идващия кмет, дружно с останалите задължения на общината, насъбрани по време на неговото ръководство. 
 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР