Кметът на Видин проведе срещи с водачи на листи в

...
Кметът на Видин проведе срещи с водачи на листи в
Коментари Харесай

Д-р Цветан Ценков: За развитието на Видин е важно централната и местната власт да работят заедно

Кметът на Видин организира срещи с водачи на листи в 5-ти Видински многомандатен изборен регион. Инициативата за това е на доктор Ценков, който е уверен, че с цел да се развива нашата община е належащо страната да поддържа локалната власт. А основна роля в този развой имат и народните представители. На отправените от кмета предложения се отзоваха претенденти от три листи – ВМРО-БНД, Движение за права и свободи и Коалиция ГЕРБ-СДС.
„ Моята фантазия като кмет е четиримата народни представители от нашия район да бъдат хора, които ще оказват помощ на локалната власт. Защото през годините на прехода се нагледахме на борби “, съобщи кметът на Видин при започване на диалога с първия си събеседник – Димитър Чукарски, лидер на листата на Политическа партия ВМРО-БНД. Гостът благодари за поканата и означи, че това демонстрира желанието на локалната администрация да работи с всички политически сили. Той показа и една от концепциите в програмата си – основаване на министерство за развиване на Северозапада: „ Трябва акцентът да го насочим към този регион – не да бъдем единствено едно директно шосе, по което минават камиони, а място, където хората желаят да дойдат “.
Развитието на земеделието и в частност на зеленчукопроизводството, основаването на интернационална зеленчукова борса във Видин и привличане на вложители за основаване на консервна фабрика – това бяха част от тематиките в диалога. Представителят на Вътрешна македонска революционна организация уточни, че точно възраждането на земеделието и обезпечаването на прехранване на популацията, както и гарантирането на сигурността на хората в дребните обитаеми места ще допринесат за решение на най-големия проблем на Северозапада – демографския. Чукарски, който е ръководител на борда на шефовете на „ Ломско питие “ също по този начин изрази своята поддръжка за концепцията на кмета за образуване на бирен фест в региона на крепостта „ Баба Вида “.
Кметът прикани събеседника си да не преглежда изборите на 4 април като последна цел: „ Какъвто и да е изходът за Вас, уповавам се, че ще продължите да работите за нашия край “.

Екологията, опциите за потребление на естествените запаси, „ Зелената договорка “ и вероятностите за газифициране на Видин бяха част от въпросите, по които кметът беседва с представителите на листата на Движение за права и свободи – лидерът Станислав Анастасов, Светла Ангелова и Чавдар Славчов.
„ Имаме съответна концепция – още преди да се свика първото съвещание на 45-ото Народно заседание, да се направи един „ сговор за развиване на Видин “, в който да влизат всички кметове от региона, народните представители, регионалният шеф, бизнесът и жителите, а за какво не и митрополитът и районният мюфтия – хората, които са виновни за духовното развиване. И този сговор да дефинира целите, които ние в политическите партии да отстояваме “, показа Станислав Анастасов. Той пое ангажимент, употребявайки своите интернационалните контакти, да спомага за реализирането на значими вложения във Видин, тъй че Общината да се трансформира в „ стопански локомотив “ за развиването на региона.
Кметът показа напъните, които общинската администрация поставя в областта на „ зелената “ сила, както и желанията за основаване на първото в България общинско енергийно сдружение. Работи се и по подготовката за предоставяне на концесия на минералните извори, като процесът е съвсем финализиран. Д-р Ценков прикани Анастасов да остане правилен другар на Видин и да поддържа напъните на общинското управление за развиването на новите технологии, както и за привличането на туристи и на вложители.
Станислав Анастасов увери, че ще е постоянно отсреща, с цел да спомага на локалната власт. Като доказателство връчи на кмета лист с съответни задължения за развиването на Видин, под който са се подписали претендентите от листата на Движение за права и свободи в 5-ти многомандатен изборен регион.
Инфраструктурата, вложенията и значимите за развиването на Видин планове – това бяха акцентите в диалога, който доктор Ценков организира с Росица Кирова, лидер на листата на коалиция ГЕРБ-СДС в 5-ти МИР – Видин. Най-ценният запас е времето, а Видин не може да си разреши да губи повече време, безапелационна беше Кирова. „ Хората, които живеем във Видин, сме една огромна общественост, която би трябвало да има обща цел. И тази цел би трябвало да бъде реализирана с напъните на всички – и на тези, които са в Народното събрание, и на тези, които живеят тук “, показа тя, като означи, че няма по какъв начин изгубеното време и пропуснатите в годините обратно благоприятни условия да бъдат върнати, само че може да се сложи началото и процесите да бъдат ускорени.
Без инфраструктура няма бъдеще за Видин, съобщи Кирова и акцентира, че точно по тази причина постоянно е била поредна в държанието си и е работила за осъществяване на най-важните за района планове – магистралния път и тунела под Петрохан. Осъществяването им е един от уговорките, които тя поема пред видинските жители. „ Ще спомагам в границите на идната година Министерски съвет да отпусне средства за възобновяване на Крайдунавския парк и на Катедралния храм „ Свети Димитър “, който се нуждае от сериозен ремонт. По отношение на Алботинския манастир поемам ангажимент от страна на страната да бъдат отпуснати средства, с цел да създадем едно културно средище, което да резервира и своята духовна същина. Друго мое желание е да убедим Правителството, че на Община Видин са нужни средства за сондажи – за извеждане на минералната вода на повърхността, тъй че този запас да остане общински “, акцентира Росица Кирова.
„ Без централната и локалната власт да работят дружно, нищо не може да се случи. Трябва да престанем с това политизиране. На 4-ти гласуваме за личностите, които могат да вършат районна политика “, съобщи на собствен ред кметът на Видин. Той изрази вяра, че след 4 април ще се случи нещо, което не е ставало в досегашната демократична история – в идващия парламент да има четирима представители на Видин, които ще поддържат напъните на локалната власт. И пожела триумф на всички, прикани за почтен избор и изрази вяра, че в неделя видинските жители ще създадат избор, с който мечтаната смяна да се случи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР