Кметът на Видин Огнян Ценков се срещна днес с Анна

...
Кметът на Видин Огнян Ценков се срещна днес с Анна
Коментари Харесай

Грамота за малката пианистка Анна Русева от кмета на Видин

Кметът на Видин Огнян Ценков се срещна през днешния ден с Анна Русева и нейните родители във връзка присъединяване на 9-годишното момиче в интернационалния конкурс за пиано „ Нашите деца свирят Бах ”.  
Анна е лауреат на влиятелното музикално събитие, което се организира в Благоевград  за втора поредна година. Малката пианистка завоюва  златен орден, грамота и диплом от 9-тото издание на състезанието, който се провежда от Народно читалище „ Никола Вапцаров 1866 ” и  е уникален у нас. Преподавателка по пиано на надарената четвъртокласничка от видинското Средно учебно заведение „ Цар Симеон Велики ”е Анна Илиева, която също участва на срещата.
Кметът на Община Видин връчи грамота на дребната пианистка и я приветства за блестящото й показване с думите: „ Поздравявам те за постигнатия триумф и присъдените високи оценки от интернационалния конкурс „ Нашите деца свирят Бах ”. Ти още веднъж завоюва първото място и зарадва всички нас. Поздравления за теб, твоите родители и музикалната ти педагожка. Искам да знаеш, че ние същински се вълнуваме и се гордеем с твоите триумфи “.
Семейството благодари  на кмета Ценков за това, че преди състезанието той я изпрати с благопожелание  да завоюва златен орден. „ Сега, когато това към този момент е реалност, Вие още веднъж ни посрещате и засвидетелствате своето почитание и внимание към нашето дете “. Русев съобщи благодарности от името на уредниците на състезанието, които са били прелестно сюрпризирани от обстоятелството, че кметът на Община Видин следи триумфите на надареното дете. Той изрече благодарности и от името на доктор Николина Котева, която е една от учредителките на състезанието и член на журито за това, че видинският кмет поддържа и предизвиква даровитите деца.
Огнян Ценков благодари за положителните мнения и сподели, че заслугата е напълно на Анна Русева, която със своя труд справедливо завоюва призовото място и това популяризира името на Видин. Кметът удостовери, че Община Видин ще продължава и в бъдеще да оказва помощ на даровити възпитаници.
Творческата биография на 9 годишната пианистка Анна Русева досега включва 5 национални и интернационалните състезанието за млади пианисти, от които се е завърнала с 4 медала.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР