Кметът на Велико Търново инж. Даниел Панов се срещна със

...
Кметът на Велико Търново инж. Даниел Панов се срещна със
Коментари Харесай

Туристите във Велико Търново са се увеличили с 13%

Кметът на Велико Търново инж. Даниел Панов се срещна със студенти от четири континента, учещи туризъм, съобщи " Фокус ".
Студентите са на едноседмично посещаване в Централен Балкан, като една от дестинациите, включени в програмата им е Велико Търново. Повече от час и половина продължи срещата на кмета с младежите. Той ги срещна с историята на остарялата българска столица и желанията за бъдещото развиване на града.
Панов акцентира, че във Велико Търново е мощно развъртян културният туризъм, като преди 15 години е сложено началото и на Международното туристическо ревю „ Културен туризъм “, което се организира годишно в града. „ В момента туристите, които посещават нашия град за опознавателен туризъм, са близо 1 милион. Само за предходната година туристопотокът във Велико Търново е повишен с 13%. Нашата задача е да сътворяваме и реставрираме повече обекти, с цел да може да се удължава престоят на туристите, които посещават нашия град “, акцентира Даниел Панов. Той добави, че съвсем всяка година в града се разкрива нов туристически обект.
Сред най-новите атракции за туристите са хълмът Трапезица, Мултимедийният посетителки център и паркът с миниатюрите на емблематични български здания, който е посетен от близо 10 000 туристи от откриването му през месец септември до през днешния ден. Панов акцентира, че посредством и на европейското финансиране историческите обекти в България се трансформират в устойчиви туристически артикули. Той акцентира, че следва през този програмен интервал да бъде отворена една от ограниченията от европейските стратегии, финансиращи туризма. В тази тенденция Община Велико Търново има хрумвания за възобновяване на исторически здания в града.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР