Кметът на Велико Търново инж. Даниел Панов е разпоредил проверка

...
Кметът на Велико Търново инж. Даниел Панов е разпоредил проверка
Коментари Харесай

Проверяват стрийт фитнеса, където тежка гума едва не уби дете

Кметът на Велико Търново инж. Даниел Панов е разпоредил инспекция по случая с потърпевшото от тежка гума в парк " Дружба " дете. Преди два дни комисия, приемала ремонт на прилежаща детска площадка, е инспектирала и тази за фитнес навън, само че не са открити нарушавания. " Гумата е сложена от трениращи в парка културисти, само че сега е отстранена и няма да бъде върната, тъй като няма позволение за слагане на такова оборудване ", сподели кметът.

До края на юли ще бъдат ремонтирани още 4 детски площадки на територията на общината, а контролът от страна на общината по време на ваканционния интервал е непрестанен, увери Панов. Той сподели, че общинските чиновници не могат да пазят когато и да е, а това е отговорност на родителите и на жителите. Той призна, че също е имал произшествия с единия от синовете и племенницата си, които също са потърпевши при нездравословни занимания. " Децата желаят да се забавляват, буйни са, само че в последна сметка тази площадка е за над 18-годишни, има табела, която е сложена, а идната площадка, която ремонтирахме, тя е за деца ", уточни кметът. Пострадалото от голямата гума дете към този момент е нормализирано след животоспасяваща интервенция нощес. От болничното заведение във Велико Търново споделиха, че момченцето им е било пациент и м.г. Тогава е лежало с комоцио след рухване от колело.

Отделът за протекция на детето във Велико Търново се самосезира след медийните изявления за случая и стартира инспекция, с цел да оцени има ли риск в фамилията на потърпевшото дете. „ Не можем да глобяваме родителите, евентуално ще дадем наставления за оказване на помощ “, обявиха от отдела.

" Образувано е досъдебно произвеждане за междинна телесна щета, предстоят разпити на родителите и стопаните на спортната площадка, където се случи тежкият случай с детето ", показаха от полицията. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР