Кметът на Велико Търново Даниел Панов и екипът му в

...
Кметът на Велико Търново Даниел Панов и екипът му в
Коментари Харесай

Кметът на Велико Търново преговаря за газифициране на старинния квартал „Варуша“

Кметът на Велико Търново Даниел Панов и екипът му в общинската администрация водят диалози за газифицирането на старинния квартал „ Варуша “. Добрата вест бе оповестена по време на днешното съвещание на Общинския съвет. По време на сесията стана ясно, че договарянията са в напреднала фаза. Процесът може да стартира още до момента в който са разкопани улиците в остарялата градска част. Дейността ще бъде предшестващата обновяването на надземната инфраструктура по плана за градска среда, финансиран по оперативна стратегия „ Региони в напредък “.

„ Още една добра вест за цялата остаряла градска част на Велико Търново – над 8 километра ще бъдат новите водопроводи, за които държавното управление обезпечи финансиране. Тръбите за водата са с 50-годишна гаранция, а сходни действия не са осъществявани повече от половин век “, разясни Даниел Панов.

За първи път ще бъде основана и кадастрална карта на подземната инфраструктура в двете елементи на квартал „ Варуша “ – Север и Юг, каквато нямаше до момента поради характерния релеф на квартала.

Кметът Даниел Панов акцентира, че ще бъдат заменени водопроводите и по улиците в старинния квартал, които не са в обсега на европейския план за градска среда. Те ще бъдат обхванати и в бъдещия развой на газификация. „ Работим за обезпечаването на в допълнение финансиране за възобновяване на настилките и на тези улици. Така целият древен квартал ще стане по-добър за живеене и по-привлекателен както за великотърновци, по този начин и за гостите на нашия град “, уточни Панов.

Кметът на Велико Търново още един път прикани да не се вършат внушения за качеството на строителните работи в остарялата градска част. Даниел Панов изясни, че всички действия са съгласувани с способените институции, а особено за водопроводите се извършва прецизно планът на „ ВиК Йовковци “ ООД. „ Работната група от общината комуникира самостоятелно с всяко домакинство. В добър разговор с хората решаваме сполучливо всеки проблем по отношение на това къде да минат тръбите към къщите. Това са действителните обстоятелства за всички действия в квартал „ Варуша “ и Старата градска част. Великотърновци могат да бъдат спокойни – контролът върху строителството е троен, а планът е изпълняван в период “, сподели още Панов.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР