Кметът на Велико Търново Даниел Панов и доц. д-р Наталия

...
Кметът на Велико Търново Даниел Панов и доц. д-р Наталия
Коментари Харесай

Кметът на Търново и потомка на Райна Княгиня инициират конкурс за иновативни проекти

Кметът на Велико Търново Даниел Панов и доцент доктор Наталия Футенова, която е потомка на славната българка Райна Княгиня, ще предизвикват училищен и студентски конкурс за новаторски планове. Доц. Футекова гостува в Старата столица по покана на Градски училищен парламент, а концепцията за конкуренцията се роди след срещата й с градоначалника.
 rk_1000x666  rk1_1000x667  rk2_667x1000  rk3_1000x667
Идеята е посредством състезанието, който ще се организира напролет, младите великотърновци, учещи или имащи интерес към високите технологии и IT-сферата, да дадат воля на своето въображение за новаторски решения в разнообразни сфери – просвета, туризъм, ръководство на разнообразни действия и други

Бъдещата самодейност ще бъде показана пред Великотърновския университет „ Св. св. Кирил и Методий “, пред бизнеса и компаниите в областта на високите технологии, както и пред локалния клуб на програмистите.

„ Хубаво е, когато един град се развива, младежите, които учат, живеят и работят в него, да са част от тези позитивни процеси “, разяснява доцент Футекова. Тя показа още, че е мощно впечатлена както от Велико Търново, по този начин и от младите великотърновци.

Разговорът обхвана и тематиката за просветителните стратегии в учебните заведения. „ Младите хора би трябвало да познават славните възрожденци, които са били част от освободителното придвижване на България от турско иго. Нека учителите наблегнат малко повече върху живота и делото на славните наши предшественици. А измежду тях, несъмнено, е и Райна Княгиня. Тя е обвързвана с Велико Търново, където в продължение на три години е преподавател във Втора девическа гимназия. Ние би трябвало да се гордеем, че видни възрожденци от подобен диаметър са дали нещо от себе си за нашия град “, разяснява Даниел Панов.

Доц. Наталия Футекова гостува в Детска градина „ Райна Княгиня “, където бе посрещната по остарял бит с самун и мед и се включи в детския празник. Тя ще изнесе и лекция пред младежи от Старата столица за предприемачеството, стъпките към сполучливия бизнес, опциите за сполучливо обучение и кариера в България.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР