Кметът на Вашингтон Мюриел Баузър и губернаторите на два съседни

...
Кметът на Вашингтон Мюриел Баузър и губернаторите на два съседни
Коментари Харесай

Кметове с призив: Не идвайте на церемонията по встъпването на длъжност на Байдън

Кметът на Вашингтон Мюриел Баузър и губернаторите на два прилежащи щата Лари Хоган (Мериленд) и Ралф Нортъм (Вирджиния) приканиха американците да не посещават града по време на встъпването в служба на определения президент Джо Байдън на 20-ти януари, осведоми ТАСС. Това се показва в публикувано взаимно документално изказване. В понеделник Боузър, Хоган и Нортъм разискаха по телефона обстановката със сигурността по време на церемонията по встъпването в служба на Байдън поради евентуални закани след вълненията в американския конгрес. „ Поради неповторимите условия към 59-ата инавгурация на президента, в това число насилственото въстание от предходната седмица и продължаващата смъртоносна пандемия COVID-19, ние подхващаме изключителни ограничения, с цел да призовем американците да не пътуват до Вашингтон ", се споделя изказването.
По-рано президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп разгласи изключително състояние и изпрати федерална помощ на управляващите във Вашингтон по отношение на напъните за сигурност преди встъпването в служба. Американските управляващи също взеха решение да стартират усилване на ограниченията за сигурност по отношение на церемонията шест дни по-рано от плануваното. В същото време Националната армия на Съединени американски щати може да употребява до 15 000 от своите бойци в границите на сигурността във Вашингтон.
 Тръмп се срещна с Пенс в опит да изглади нещата след метежа в Капитолия Тръмп се срещна с Пенс в опит да изглади нещата след метежа в Капитолия
Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп и вицепрезидентът Майк Пенс се срещнаха в понеделник вечерта в Белия дом, оповестяват редица американски...
Припомняме, че предходната сряда поддръжници на Тръмп, събрали се във Вашингтон на протест в поддръжка на хиляди, се втурнаха в Конгреса на Съединени американски щати, пробвайки се да попречат на утвърждението на резултатите от президентските избори на 3-ти ноември, извоювани от Байдън. Демократите в Конгреса упрекнаха републиканеца Тръмп в подбудителство към протест и желаеха отстраняването му от властта . Някои представители на Републиканската партия показаха мнението си по сходен метод. В знак на митинг против дейностите на Тръмп и безредиците на Капитолийския рид, по време на които починаха няколко души, редица чиновници на американската администрация подадоха оставки. Сред тях имаше двама министри - на превоза и образованието.
Встъпването в служба на Байдън и новоизбрания вицепрезидент Камала Харис ще се състои по обяд на 20-ти януари на стълбите на. По-рано, по отношение на пандемията, породена от новия ковид, беше решено церемонията да се организира във допустимо най-краткия формат.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР