Кметът на Варна ще бъде избран на втори тур след

...
Кметът на Варна ще бъде избран на втори тур след
Коментари Харесай

Оспорвана битка за кметското кресло във Варна тази неделя

Кметът на Варна ще бъде определен на втори тур след оспорвана борба за кметския стол. В неделя ще гласоподават в част от регионите и съставните села на Варна, както и в още три общини на Варненска област. Очаква се и окончателното разпределение на местата в общинския съвет във Варна, където късмет за влизане имат 12 партии.

Трудна и оспорвана борба се обрисува във Варна и на балотажа. След първия тур разликата сред досегашния кмет Иван Портних от ГЕРБ и Благомир Коцев от ПП-ДБ е 5%.

При съвсем 40% изборна интензивност и оспорвана борба с 5 на 100 от действителните гласове във Варна
без значение кой е, идващият варненски кмет ще има сложната задача да работи с общински съвет, в който ПП-ДБ изпреварва ГЕРБ с 28 стотни.

Иван Портних разгласи, че чака поддръжка от всички варненци, макар някои разногласия с локалния бизнес в предзиборната акция.

" Очаквам поддръжка от всички варненци, които да кажат " Не " на лъжите и операциите, внушенията, да кажат " Не " на скритите бизнес ползи и корпоративния избор. И да кажат " Да " на развиването на Варна. ", сподели Иван Портних, претендент за кмет на Варна, ГЕРБ.

Съперникът му на балотажа Благомир Коцев разчита на гласовете на недоволните, в това число и тези, които не излязоха на първия тур.

" Очаквам да ме поддържат двама от трима варненци, които ясно обявиха през днешния ден, че не желаят повече този модел на ръководство. Те в действителност са едни смели хора, които споделиха ясно, че към този момент не желаят този модел, който ръководи Варна към този момент 10 години, моделът на кмета Портних ", акцентира Благомир Коцев, претендент за кмет на Варна, ПП-ДБ.

Двама районни кметове от ГЕРБ резервират постовете си – в “Аспарухово ” и “Владислав Варненчик ”. В другите три региона против претендентите на ГЕРБ застават двама представители на ПП-ДБ и един на новата локална коалиция " Алтернатива на жителите ".

Автор: Даниела Цекова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР