Кметът на Варна Иван Портних връчи почетен знак с лента

...
Кметът на Варна Иван Портних връчи почетен знак с лента
Коментари Харесай

За 90-годишния си юбилей актрисата Грациела Бъчварова с почетен знак за принос към българския театър

Кметът на Варна Иван Портних връчи почетен знак с лента на актрисата Грациела Бъчварова за принос към българското театрално изкуство и във връзка 90-годишния ѝ празник.

Това стана нощес след премиерата на спектакъла “Под игото ” в препълнената зала на Драматичния спектакъл “Стоян Бъчваров ”, с който бе обещано начало на 103-я сценичен сезон, оповестиха от Общината.

" Днес е специфичен ден за театъра във Варна. Силните страсти от спектакъла ни припомниха същинския смисъл на патриотизма, имаме и още един превъзходен мотив за горделивост - 90-годишният празник на една почтена българска актриса - обичаната и надарена Грациела Бъчварова. Благодаря от сърце за цялата безрезервност през годините към театралното изкуство във Варна и България ", сподели кметът. 



Награди и поздравления сервираха шефът на ТМПЦ-Варна Даниела Димова и съветникът на министъра на културата Илко Ганев.

В прочувственото си слово пред публиката Грациела Бъчварова показа: " Животът е прелестен и аз имам прелестни другари и семейство! Радвайте се на театъра, обичайте театъра, учете си децата да обичат театъра, тъй като е мост сред поколенията, той е учебно заведение и просвета. Борете се да бъдем културна нация ".
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР