Кметът на Варна Иван Портних се срещна с посланика на

...
Кметът на Варна Иван Портних се срещна с посланика на
Коментари Харесай

Кметът на Варна Иван Портних се срещна с посланика на Швейцария

Кметът на Варна Иван Портних се срещна с посланика на Конфедерация Швейцария Н. Пр. Раймунд Фурер. По рано двамата участваха и на XVI годишна конференция на Съюза на астрономите в България и отбелязването на 125 години от рождението на швейцарския астроном и физик Фриц Цвики, роден във Варна.

По време на диалозите в общината кметът Иван Портних срещна посланика с плановете, които се осъществят в морския град. Той уточни, че в последните две години политическата неустойчивост и икономическата рецесия са оказали отрицателно въздействие върху общините – няма отворени стратегически значими европейски стратегии, забавени са плановете за построяването на Автомагистрала " Хемус " и Автомагистрала " Черно море ", както и планът за Индустриална зона - Варна. 

Независимо от всички провокации обаче, Варна се оправя, добави кметът. Той добави, че сега се извършват редица инфраструктурни планове, а на Летище Варна  следва да бъде открита линия Варна- Цюрих, Швейцария.

Н. Пр. Раймунд Фурер благодари за опцията да участва на събитие, обвързвано с паметта на Фриц Цвики, и акцентира, че това демонстрира топлата връзка сред двете страни. Той приветства концепцията за развиването на Варна като град на знанието и добави, че е вложенията в образованието на младежите са значими и за бизнеса. По време на срещата бяха разисквани тематики за транспортните връзки, туристическата реклама, опциите за привличане на задгранични вложители.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР