Кметът на Варна Иван Портних се срещна с посланика на

...
Кметът на Варна Иван Портних се срещна с посланика на
Коментари Харесай

Кметът на Варна се срещна с посланика на Дания у нас

Кметът на Варна Иван Портних се срещна с посланика на Дания у нас, оповестиха от Общината.

Варна е доста хубав град и след рецесията с ковид датските туристи ще се върнат. Това стана ясно по време на среща на кмета Иван Портних с посланика на Дания у нас Н. Пр. Йес Брогорд Нилсен.

На диалозите участваха почетният консул на Дания във Варна Константин Дараданов и Анелия Райчева - консулски чиновник по културните въпроси в посолството.

По време на срещата бяха показани положителни практики в региона на зелената сила, осъществени в разнообразни датски градове. Кметът Иван Портних съобщи, че чака да бъдат открити по-активни двустранни контакти за обмяна на опит в областта на възобновимите енергоизточници.

Той срещна посланика с значимите за Варна планове - обезпечаване на екологичен градски превоз, нова икономическа зона, развиване на IT бранша . Силно се надявам датският бизнес да участва в икономическия живот на Варна, което ще е потребно и за града. 

" Една от мощните страни на датските компании е зеленият преход и обезпечаването на различните енергийни запаси. Смятам, че нашите компании могат да бъдат потребни в тази посока ", сподели и Н. Пр. Йес Брогорд Нилсен.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР