Кметът на Варна Иван Портних проведе среда с контраадмирал Марсело

...
Кметът на Варна Иван Портних проведе среда с контраадмирал Марсело
Коментари Харесай

Подготвя се втората експедиция с български кораб до Антарктида

Кметът на Варна Иван Портних организира среда с контраадмирал Марсело Тарапов - общоприет шеф по военноморската подготовка и образование на Военноморските сили на Аржентина. Той бе придружаван от флотилен адмирал проф. Боян Медникаров, шеф на Висшето военноморско учебно заведение „ Н. Вапцаров “, и капитан II сан Николай Данаилов - пълководец на научноизследователския транспортен съд „ Св.Св. Кирил и Методий “.

 По време на диалозите кметът Иван Портних благодари за съдействието и положителното посрещане на българската експедиция в град Мар дел Плата, който е междинна точка по маршрута към Антарктида. Той акцентира, че Варна се гордее сфакта, че отсам потегли първата експедиция до Ледения континент на изследователския транспортен съд, а сега се приготвя втора.

Контраадмирал Марсело Тарапов съобщи писмо от кмета на град Мар дел плата - Гилермо Монтенегро, в което се показва предпочитание за развиване на контактите и двустранното съдействие с Варна, защото двата града имат сходни характерности – ситуирани са на море, имат пристанища и университети. Кметът на Варна изрази оптимизъм по отношение на опциите за бъдещо взаимоотношение сред двата града.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР