Кметът на Варна Иван Портних подписа днес договор с Мартин

...
Кметът на Варна Иван Портних подписа днес договор с Мартин
Коментари Харесай

Варна ще има най-красивия зоопарк след ремонта, подписаха договор за обновяването му

 Кметът на Варна Иван Портних подписа през днешния ден контракт с Мартин Заимов, изпълнителен шеф и ръководител на Борда на шефовете на Регионален фонд за градско развиване " Джекиса ", за отпущането на средства за възобновяване и модернизиране на варненския зоопарк, съобщи кореспондент на Varna24.bg

" Радвам се, че сме на финалната права на този толкоз значим за Варна план, касаещ място, обичано на малчуганите и техните родители. Зоологическата градина е една от емблемите на града, тя се намира в историческото ядро на Морската градина. Благодаря на фонда, имаме към този момент една добра взаимна история с осъществени планове като Юнашкия салон, който тънеше в съсипия,а в този момент е център на събитията на спортната общественост и освен. Надявам се, че в най-кратки периоди ще стартираме осъществяване на ремонта в зоопарка, тъй че той да подхожда на всички модерни условия. Гледаме напред към нови провокации, обсъждаме и други планове по отношение на обновяването на спортната база в целия град. Предстои със средства от фонда построяването на огромен паркинг до Спортна зала и ще се реши казусът с паркирането там ", сподели кметът Иван Портних. 

" Варна е първият град, в който се финансира ремонт на зоокът. В България има учудващо доста зоологически градини, само че множеството са в неприятно положение. Трябва да има по-доба грижа за животните. Съвременния свят изисква едно човешко отношение към животните. Това предопределя човешкото отношение към хората. Има наклонност да опредметяваме хората, а това не е хубаво. Във Варна имате един свръхестествен човек, в лицето на шефа на зоокъта Иванка Стоянова, би трябвало да благодарим и на нея. Нашето очакване е, че това е пръв план от този вид, който отваря благоприятни условия да опазваме природата в България ", показа през днешния ден Мартин Заимов. 

Реконструкцията и модернизацията на Зоопарк Варна “, включва планиране, реорганизация и ремонт на бранш " Хищници “ и " Маймуни “, възобновяване входната зона на Зоопарка, създаване на павилион за продажба на сувенири, създаване на нова зона за отдих с детска площадка.

Стойност на целия капиталовия план 1 200 000 лева с Данък добавена стойност. Целта на плана е да усъвършенства положението на цялата зона на зоопарка и по този метод да го направи по-привлекателен за посетителите и отговарящ на съответните стандарти за развъждане на животни. Ще се сътвори един актуален парк, съчетаващ в себе си разнообразни зони за обучение, отдих, научно-изследователска активност и атракции. Проектът включва: реконструкцията и ремонта на бранш маймуни и бранш хищници - местообитания на тигри, вълци, лъвове планува се възобновяване на входната зона на зоопарка; ще бъде реконструирана съществуващата каса, ще бъдат построени павилион за продажба на питиета с открита зона, павилион за продажба за сувенири и храна за животните.

Основната активност на фонда на фондовете е структурирането и ръководството на финансови принадлежности, съфинансирани от Европейските структурни и капиталови фондове, през програмния интервал 2014 – 2020 година. Финансовите принадлежности са различен на безвъзмездната помощ метод за финансиране, който придобива все по-важна роля в бюджета на Европейския съюз. Финансовите принадлежности целят по-ефективно потребление на обществен запас и обезпечават финансова поддръжка за реализиране на стопански жизнеспособни планове (налице е възвръщаемост).

Община Варна е една от първите общини в Северна България, която получи утвърждение за потребление на този финансов инструмент, защото финансираните планове генерират доходи, които ще се употребяват като източник за погасяване на заема (налице е възвръщаемост на инвестицията).

Повече вижте в прикаченото видео!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР