Кметът на Варна Иван Портних обясни в интервю за Varna24.bg

...
Кметът на Варна Иван Портних обясни в интервю за Varna24.bg
Коментари Харесай

Кметът обясни кога ще е готов бул. Левски и кое наложи започването на много ремонти наведнъж

Кметът на Варна Иван Портних изясни в изявление за Varna24.bg по кое време ще е подготвен бул. " Левски " и кое наложи стартирането на доста поправки едновременно.

Това бяха част от най-често задаваните въпроси в рубриката ни " Питай кмета ", където варненци се интересуваха, за какво едновременно са стартирани рехабилитации на доста пътни прави във Варна, по какъв начин се движи построяването на новия бул., по кое време ще приключат ремонтите и дали те ще облекчат трафика в морската столица. Ето какво разяснява градоначалникът:

" Откакто сме встъпили в мандат на процедура имаме съществено възобновяване на годишна база на главните пътни артерии в града. За образец мога да дам булевардите " Константин и Фружин ", " Трети март ", " Янош Хуняди ", " Цар Освободител ", " Владислав ", " Сливница ", " Княз Борис " " Мария Луиза ", " Христо Ботев ", главния бул. във " Виница ". Така че аз не мога да кажа, че тази година вършим нещо допълнително като обекти. Безусловно обаче през тази година осъществяваме най-мащабния за десетилетия план - изглаждането на новия бул. " Васил Левски ".

Това е доста комплициран обект като осъществяване и като процедури преди да стигнем до етапа на осъществяване и е ясно, че той основава много съществено напрежение във връзка с трафика в града и много неудобства за всички нас варненци. И главната причина за това е, че минава под трите съществени булеварда в града " Владислав ", " Сливница " и " Цар Освободител ". Истината обаче е, че с построяването на този бул. в дълготрайна вероятност ще решим в доста висока степен казусът с трафика в града, който виждаме, че с всеки минал ден става все по-сериозен.

След приключването на построяването на новия бул. аз съм уверен, че ще имаме преразпределяне на вътрешния трафик в града и обезпечаване на директно трасе на колите, които се движат в северна посока към курортните комплекси в района на Варна и още по-на север. Тъй като досега целият този трафик от Автомагистрала " Хемус " на процедура стигаше в централната градска част по " Владислав " до Катедралата и по-късно по " Мария Луиза ", което в допълнение в летния интервал основава големи тапи. Вярвам, че новият бул. ще даде във висока степен решение на този въпрос.

Разбира се, че паралелно с това ние продължаваме да работим разнообразни зони в града. В момента в " Аспарухово " се обновяват всички съществени булеварди. " Първи май " към този момент е подготвен, " Мара Тасева " с разширението с две платна също, сега върви масирано възобновяване на бул. " Народни будители ", където изцяло ще бъде решена пътната инфраструктура. И там има доста неудобства за жителите, по този бул. построяваме два нови подлеза, които ще обезпечат безвредно придвижване на учениците от Морската гимназия. Там софтуерно процесите като периоди са по-дълги, само че като завърши и тази фаза на процедура цялата съществена пътна мрежа в региона ще бъде напълно актуализирана. Виждаме по какъв начин с всеки минал ден регион " Аспарухово " добива един друг образ.

Трябва да отбележим, че периодите на осъществяване на тези обекти са свързани със периоди по европейските планове и стратегии, както тези,които директно касаят общината, по този начин и тези, които са в народен проект.

Продължаваме с нови обекти като ул. " Георги Бенсковски " е в ремонт. Тези дни ще стартира ремонт на ул. " Колони " и Шишковата градинка, на ул. " Цар Симеон ". Това са два обекта, свързани с развиването и разширението на пешеходния кръг в града. Агенция " Пътна инфраструктура " стартира ремонта на пътя за " Златни пясъци ". Надявам се там този проблематичен и конфликтен сектор, който е до Траката да го завърши организацията оптимално бързо, тъй като той в този момент основава тапи, изключително в пиковите часове заран и вечер.

Поетапно продължаваме с плановете ни в междублоковите пространства. Ост идната година акцентът ще мине в дребните улички и ще можем да осъществяваме сериозна рехабилитация в по-малките пътни артерии. Така че с цялостното схващане за неудобството, което предизвикват ремонтите, с ясното схващане, че изключително във връзка с бул. Левски " интервалът на създаване е много дълъг, това е обвързвано с компликацията на терена и с мащаба на плана въобще. Надявам се тези неудобства да са минимални на фона на плюсовете, които ще имаме за в бъдеще.

Усилията ни са на пролет да бъде пуснат целият бул.. Това, което в кратковременен проект ще помогне доста за облекчаването на трафика в града е стартирането на двете кръгови кръстовища на бул. " Владислав " и " Сливница ". Това на " Владислав " допускам до дни ще е готово в цялостният му размер. Надявам се до 10, най-много 15 дни да е готово и пуснато кръговото на " Сливница ". Това значително ще понижи напрежението по тези два съществени булеварда. Успоредно с това ще си продължи работата по цялото трасе на бул. " Левски ", като задачата ни е в края на март трасето да бъде пуснато в цялостния му размер ", сподели кметът. /varna24.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР