Кметът на Варна Иван Портних е с повдигнато обвинение, потвърдиха

...
Кметът на Варна Иван Портних е с повдигнато обвинение, потвърдиха
Коментари Харесай

Варненският кмет Иван Портних вече е обвиняем

Кметът на Варна Иван Портних е с повдигнато обвиняване, потвърдиха от Окръжната прокуратура във Варна за бТВ.

То е поради проблема с канализационната тръба под Варненското езеро, с която имаше серия от повреди макар дадените огромни средства за поправки.

Разследването се води от следователи от Националната следствена работа. Кметът на община Варна не е арестуван.

Тепърва ще се преценя от наблюдаващите прокурори дали да бъде поискано отстраняването му от поста.

Още от предходната година Европейската прокуратура е получила сигнал поради ремонта и подмяната на канализационната тръба под Варненското езеро, поради която в този момент кметът Иван Портних е обвинен. Това стана ясно от думите на подалия сигнала народен представител от „ Българска социалистическа партия за България “ Борислав Гуцанов.

„ Трябваше да се смени властта, с цел да се разбере, че публичните поръчки, правени от ГЕРБ и в страната, и в общините, бяха безусловно непрозрачни, на доста по-високи цени, в сравнение с би трябвало да бъде “, добави той през публицисти в Народното събрание.

По думите му сигналът е бил в няколко посоки: кой е направил тръбата, по какъв начин я е направил и какво отражение може да има върху туристическия сезон продължаващото с месеци замърсяване на езерото.

Гуцанов означи, че „ във Варна нещата, които могат да бъдат разследвани от КПКОНПИ и прокуратурата не са едно, две и три “ и даде образец с Двореца на културата и спорта и пробива на бул. „ Васил Левски “ – планове, които са били осъществени на доста по-висока от в началото оповестената цена.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР