Кметът на Варна Иван Портних е получил призовка от Окръжната

...
Кметът на Варна Иван Портних е получил призовка от Окръжната
Коментари Харесай

Прокуратурата връчи призовка и на кмета на Варна

Кметът на Варна Иван Портних е получил призовка от Окръжната прокуратура в града. Портних би трябвало да се яви като обвинен на 7 юни, сряда. Това удостовери Красимир Конов, областен прокурор на Варна, съобщи Българска национална телевизия.

Към момента не стават ясно повече детайлности. Допълнителна информация по случая ще бъде дадена, в случай че наблюдаващият прокурор по делото даде единодушие.

По непотвърдена информация призовката е обвързвана с следствие на случаите с по този начин наречената " Дупка " и прехвърлянето на акциите на Търговския дом от Варна към Пловдивския панаир, както и с ремонта на канализационната тръба под Варненското езеро.
 Прокуратурата проверява кмета на Варна Иван Портних за Пловдивския панаир
Прокуратурата проверява кмета на Варна Иван Портних за Пловдивския панаир

Предвижда се наказване отнемане от независимост от 1 до 8 години

Припомняме, през ноември 2022 година предприемачът Георги Гергов,, закупи акциите на община Варна в капитала на " Пълдин туринвест " и от дяловете в Панаира.

И до този миг не беше ясно обяснено въпросните акции, макар че през 2017 година, при първия опит да бъде прокарана тази скица, Изпълнителната комисия на ГЕРБ и в Министерство на стопанската система.

Eдин от главните проблеми в морската столица е точно дългогодишната и трансформирала се в емблематична " Дупката ", до момента в който в Пловдив въпросът с Панаира му също стои на дневен ред. Двата проблема имат сигурно най-малко едно общо кратно и това е предприемачът Георги Гергов.

През 2018 година, с цел да откупи мястото, благосъстоятелност на Гергов, като малко преди този момент даже имаше предложение " Дупката " да бъде получена в. До сходна

Все отново Георги Гергов получи акциите на Варна по един или различен метод, като това се случи през ноември 2022 година, когато на Пловдивския панаир с 79% дял. Съдът както на първа, по този начин и на втора инстанция в капитала на " Пълдин Туринвест ".
 Българска социалистическа партия счете какъв брой ни костват кметовете на Пловдив и Варна Обновена
Българска социалистическа партия счете какъв брой ни костват кметовете на Пловдив и Варна

Социалистите се заканиха, че ще сезират европейската прокуратура
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР