Кметът на Варна Иван Портних е получил призовка да се

...
Кметът на Варна Иван Портних е получил призовка да се
Коментари Харесай

Прокуратурата в действие: Повдига обвинения на кмета на Варна

Кметът на Варна Иван Портних е получил призовка да се яви като обвинен в Окръжната прокуратура в града на 7 юни.

Това съобщи пред Българска национална телевизия Красимир Конов, областен прокурор на Варна.

Той ще би трябвало да дава пояснения по два проблема - " Езерото " и " Дупката " в центъра.

В началото на месец май тази година градоначалникът разяснява, че  " казусът с Пловдивския панаир е пловдивски ". На брифинг за медиите той разясни, че целият проблем с панаира идва от Костово време: " Тогава той е бил приватизиран, а тогава зам.-министър е била настоящия водач на Българска социалистическа партия - Корнелия Нинова ", безапелационен бе Портних. 

Според него по-късно Гуцанов, който сега е заместител в партията, а тогава е бил в Общинския съвет на Варна, е проспал повдигането на акциите на Търговски дом - " Дупката "  в морския град, стана ясно още от думите на Портних.

" През 2017 година получаваме акциите за " Дупката ". Единственото ни предпочитание е било да си оправим тази язва на Варна. Никой не направи нищо за това. Но преди избори тази тематика се вади постоянно ", изясни още Портних.

Той добави, че община Варна не е дала и стотинка за " Дупката ". 

" Всичко от наша страна е изрядно ", стана още ясно от думите на кмета на Варна. Поводът за коментара му беше сигналът на депутата Стела Николова до прокуратурата.

Търси се отговорност  и за канализационната тръба под Варненското езеро. Наблюдаващите прокурори би трябвало да решат дали да отстранят от служба Портних.

Преди близо две години институциите във Варна научават за повреда на канализационна тръба, която минава през Варненското езеро, само че в продължение на цели цели девет месеца по-късно, милиони кубични метри фекални води към този момент са в езерото, написа " Фокус ".

Повече от година по-късно тръбата беше сменена и мръсната вода спря да се излива в езерото, най-малко краткотрайно. Тогава тръбопроводът обаче не беше закопан под дъното на Варненското езеро, какъвто беше проектът. През идващите месеци последваха нови повреди и нови поправки. В това време още отпадъци оцветяваха водата в кафяво.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР