Кметът на Варна Иван Портних даде днес начало на ремонта

...
Кметът на Варна Иван Портних даде днес начало на ремонта
Коментари Харесай

Нова организация на движение в Аспарухово след старта на поредния ремонт

Кметът на Варна Иван Портних даде през днешния ден начало на ремонта на ул. " Първи май " в кв. " Аспарухово ". Проектът планува замяна на подземната инфраструктура, главен ремонт на пътната настилка, нови бордюри и тротоари, пътна сигнализация и създаване на джобове за спирките на градския превоз. По северното платно ще бъдат построени и ленти за надлъжно паркиране. Дължината на ремонтирания сектор е 1300 м.

" Ремонтът е част от плана "Интегриран градски превоз " - втора фаза, по Оперативна програма "Региони в напредък ", на стойност към 3,8 млн. лева ", изясни кметът. На събитието участваха регионалният шеф Стоян Пасев, ръководителят на Общински съвет Тодор Балабанов, зам.-кметът Христо Иванов, кметът на регион Аспарухово Калина Белмезова.

"Инфраструктурните планове, по които работим, са доста. В Аспарухово не престават дейностите по ул. "Мара Тасева ", следва ремонт и на бул. "Народни будители " - там планът е на равнище планиране. Ремонти има в цяла Варна. Наясно сме, че има компликации за трафика, само че апелирам жителите за самообладание и приемливост, тъй като това е методът за основаване на по-добри условия за пътешестване ", добави кметът Иван Портних.

Затворен за влизане на коли e бул. " Народни будители " от кръстовището с бул. " Мара Тасева ". Движението в посока център и кв. " Галата " ще бъде с краткотрайна организация на придвижването. По трасето на бул. "Мара Тасева " са планувани краткотрайни автобусна спирка в двете направления, които ще заместват сп. " Народни будители ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР