Кметът на Варна Иван Портних бе гост на сутрешния блок

...
Кметът на Варна Иван Портних бе гост на сутрешния блок
Коментари Харесай

Кметът на Варна хвърли ръкавица на Бургас: Ясно е коя е морската столица на България!

Кметът на Варна Иван Портних бе посетител на утринния блок на bTV, който гостуваше точно в морката столица. Пред водещия Антон Хекимян градоначалникът приказва по най-наболелите тематики.  " Миналата година по статистика имаме връх за туризма, в този момент се чакат отново положителни реезултати ", сподели Портних.

Водещият го попита дали Варна е подготвена за възможни нови проливни дъждове. " Дългогодишни са проблемите с дъждовната канализация на града. В ниската част се събира водата от по-високата част. Има липса на пресичащ колектор, който да пресече дъждовната вода от по-високата част. Трябва делене на дъждовната от битовата канализация. Трябва един сериозен бюджет, търсим средства. Знаем доста добре казуса, напластяван е с десетилетия ", сподели Портних.
Той разяснява и огромния ремонт на бул. " Васил Левски ". " Това е най-важният за града план, доста огромен, най-важния за последните три десеилетия, съпоставя се с Аспаруховия мост. Мминава под трите съществени булеварда, ще спомогне във висока степен за извеждането на директния трафик от града. Специалистите, които са срещу него, имат и персонална мотивация да подлагат на критика едно такова положително начинание. Проектът мина през разнообразни публични разисквания, всички експерти са го одобрили. Трасето е непокътнато при различвните планове в годините като единствен вид. Този буревард ще реши проблеми, трупани с десетилетия. Колкото до трибуната на стадион " Спартак ", която бе съборена, с цел да мине пътя от там - преди време като са прравили стадиона, са стъпили на булеварда. Сега започнахме ремон на стадиона в тясно съдействие с почитателите, построяваме нова естрада. И за ДКС подлагаха на критика, само че виждате какво оборудване стана, следва ни международно по волейбол. Консултирахме се с разнообразни експерти, даже с задгранични ", сподели кметът.
" Считам, че синята зона е положително решение за решаването на големия проблем с паркирането. Мащабен е планът за интегриран градски превоз, подменихме рейсове, както и доста от пътищата. Инсталирана и тествата е билетната система, работи, само че с цел да работи в повсеместен мащаб, би трябвало да се случат няколко неща - да се приключат огромните поправки в града. Трябва да се одобри новата транспортна скица, което ще стане след приключването на тези в действителност значими и крупно-мащабни поправки, възобновяване на съществени пътни артерии в града, би трябвало да се одобри и новата тарифна скица. Полагаме всички старания да създадем една сериозна промяна в градски превоз. Взехме 50 % от линиите, които бяха на частен транспортьор и то печелившите, в този момент са си общински, само че това изискваше време и процедури. Успяхме да стабилизираме сдружението, което беше водено към банкрут, запазихме цената на билета от 1 лев, макар че цената на горивата и заплатите рестат. Системата я има и работи, само че с цел да проработи напълно ще ни трябват няколко месеца ", изясни кметът.
Запитан за обновяването на Бургас и Варна, той сподели: " Ясно е коя е морската столица - Варна. Да, в Бургас се случиха доста положителни неща. При нас предната администрация очевидно не е знаела по какъв начин да борави добре с европроектиите. Показахме едно стремително движение по възобновяване на града ни във всички сфери на социално-икономическия живот. Радвам се, че в действителност с оптимизация на общинския съвет, дейна работа по европейските стратегии и сериозна поддръжка от държавното управление ние освен резервираме, ами и и ускоряваме този ритъм, тъй че клишето че Варна е догонваща е безусловно погрешно ", приключи градоночалникът.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР