Кметът на Варна е категоричен, че искат 16 милиона лева

...
Кметът на Варна е категоричен, че искат 16 милиона лева
Коментари Харесай

Кметът на Варна иска 16 милиона за акциите на Панаира, Зико е против

Кметът на Варна е безапелационен, че желаят 16 милиона лв. от Община Пловдив за акциите на Пловдивския панаир. Аз не съм склонен с това. Ще се съобразя с волята и решението на Общинския съвет и пловдивчани, тъй като е обикновено акциите на Панаира да са си на общината. Но ще изчакаме мнението на министерството. Това съобщи кметът на Пловдив Здравко Димитров преди минути.

Предстои да бъде изработен втори опит за апортиране на акциите на община Варна в Пловдивския панаир. Администрацията в морската ни столица още веднъж е внесла предложение в локалния парламент в града за апортиране акциите на община Варна от “Международен панаир Пловдив” АД в “Пълдин туринвест” АД. Припомняме, че това се случи и през октомври, само че тогава точката бе отсрочена. Днес се разбра, че е импортирано за сесията на варненския Общински съвет този петък, когато ще се прегледа на постоянно съвещание.

Самото предложение няма никакви основни разлики, с изключение на адвокатско мнение от адв. Деяна Стефанова, съгласно което в тази ситуация се касае не за скрита приватизация, както настояват общинските съветници от Демократична България и във Варна, и в Пловдив, а за апортиране на дялове.

Община Варна има 16 314 400 броя безналични акции “с номинална стойност 1 лев, представляващи 29% от капитала на “Международен панаир Пловдив” АД и съществени акционери: страната посредством Министерството на стопанската система, община Варна и “Пълдин туринвест” АД (дружество с 25% присъединяване на община Пловдив)”.

В текста на заявката си с размер 180 страници, Георги Гергов осведоми съдружниците си от община Варна, че “през последната година и половина заради разпространяването на ковид COVID-19 сдружението е провело едно- само ревю – “Хемус 2020”, с оглед наложените ограничавания и ограничения както за осъществяване на всеобщи мероприятия, по този начин и за визити на лица от чужбина, каквито са доста от изложителите. Всички мероприятия от календара на “Международен панаир Пловдив” АД за 2020 година след оповестяване на изключителното състояние са анулирани, като не се чака провеждането им и през тази година. Дейността на панаира е затруднена и от възходящия дял на интернет услугите, глобализацията и понижаване на панаирите и ревютата като цяло в международен мащаб, което е трайна наклонност през последните години”, написа в заявката.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР