Кметът на Варна Благомир Коцев заяви, че вече няколко месеца

...
Кметът на Варна Благомир Коцев заяви, че вече няколко месеца
Коментари Харесай

Благомир Коцев: Отказвам да вземам решения под натиск

Кметът на Варна Благомир Коцев съобщи, че към този момент няколко месеца отхвърля да взема решения за града под напън. По думите му на последната сесия на Общинския съвет се е стигнало до проведен напън, откакто в залата е нахлула „ агитката от очевидно едвам пълнолетни „ будни “ жители “. Ето какво написа Коцев във „ Фейсбук‘, публикувайки и фотография на „ агитката “.



" Вече няколко месеца отхвърлям да вземам решения за Варна под напън от всевъзможни стопански и партийни ползи. Категорично отхвърлям да пресъздавам остарелия модел на ръководство на града, само че очевидно част от общинските съветници към момента не са разбрали това от дейностите ми.

Стигна се и до проведен напън. Като агитката от очевидно едвам пълнолетни „ будни “ жители, която нахлу в Общината по време на последната сесия на Съвета. Мотивите им да са там ще оставя да определите сами.

Става тъй че, с цел да се случи нещо положително за Варна, би трябвало първо да се задоволи я нечий персонален, я нечий партиен интерес.

Казвал съм го и преди – нищо в политиката не трябва да е непременно, никоя партийна сглобка не си заслужава, в случай че е в ущърб на хората.

Ще дам образци:

За да тръгнат парите на Варна по огромните планове за 100 млн. лева, би трябвало да се изготвят специфични отчети за сходство. По закон те се заплащат със средства на общината, а не от парите, които ни отпуска страната. Става дума за 300 хиляди лева или нищожните 0.3% от парите, които се дават на Варна.

Мнозинството съветници обаче гласоподаваха „ срещу “. Отказват да ни разрешат да платим 300 хиляди, с цел да получим 100 милиона. Това забавя 9-те най-готови плана за към 22 млн. лева - парковете Република и Младост, пътя към Галата, ремонтите на „ Капитан Райчо “, „ Отец Паисий “, “Вапцаров ” и „ Вяра “, подлези из целия град. Проекти с обезпечени пари за създаване и на финалната права преди започването им.

Очевидният въпрос е за какво става по този начин. Защо общинските съветници преднамерено оставят варненци без тези придобивки?

Същият въпрос задавам и за „ ремонтните коли за спешна помощ “. Защо общинските съветници желаят да виждат счупени пейки и плочки, изчезнали знаци и висящи кабели?

Затова ли са ги избрали варненци? Такъв мандат ли са им дали?

Или пък парите за чистотата. Искаме да увеличим план-сметката, с цел да възложим повече действия на сметопочистващата компания въз основата на ежедневните сигнали от жители. Да чистим и мием града повече, да живеем като европейци.

Повече от ясно е, че фрагментарният състав от 12 партии в Общинския съвет е фактор, с който кметският екип е задължен да се преценява. Във Варна няма ръководещо болшинство, само че има очевиден отвод от работа в името на града.

Аз и екипът ми се водим от обществения интерес, само че това, че се постанова с тежки договаряния да реализираме и дребните усъвършенствания за града, буди подозрения за мотивацията на част от другите групи в Съвета.

Надявам се, че ще можем отсега нататък да се сплотяваме към разбирането, че Варна е над всички ни. И всички заслужаваме да живеем в по-добър град ", написа Коцев.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР