Кметът на Варна Благомир Коцев недоумява как е бил назначен

...
Кметът на Варна Благомир Коцев недоумява как е бил назначен
Коментари Харесай

Кметът на Варна недоумява как е бил назначен служител в общината с криминално минало

Кметът на Варна Благомир Коцев недоумява по какъв начин е бил назначен чиновник в администрацията с престъпно минало. Задържаното лице с рушвет от Община Варна е отговаряло за надзора на строителството на терен и считам, че то е било в директен контакт с вложители и с жители, които са имали връзки с дирекцията за строителен надзор - това сподели пред БНТ кметът на Варна Благомир Коцев. В общината се прави вътрешна инспекция, с цел да се откри дали това е не част от някаква огромна скица.

" Надявам се и съм уверен, че ГДБОП ще продължат това следствие и в случай че има такива чиновници, те ще бъдат разпознати и надлежно повдигнати обвинявания и към тях. Силно се надявам, че това не е по този начин, само че ми се желае органите на реда да проведат това следствие, с цел да разберем ", сподели Коцев. По думите му, това са чиновници, които са били назначени в Община Варна преди 2 години. Оказва се, че арестуваното лице има и престъпно минало.

" Това повдига у мен неразбиране по какъв начин предходната администрация да допусни назначението на такова лице на служба в социална институция ", добави кметът. По отношение на почналото дело за замърсяването на Варненското езеро през 2019 година, Благомир Коцев сподели, че публичната поръчка по построяването на новата тръба е била пусната преди встъпването му в служба.

" Процедурата към този момент е към своя край, следва избора на реализатор за полагането на тръбата под Варненското езеро. Хубавото е, че сме обезпечили средства от страната ", разясни той.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР