Кметът на Варна Благомир Коцев нареди спешна рехабилитация на пътната

...
Кметът на Варна Благомир Коцев нареди спешна рехабилитация на пътната
Коментари Харесай

Спешно ремонтират улици във Варна

Кметът на Варна Благомир Коцев подреди незабавна рехабилитация на пътната мрежа в града. По време на оперативката с администрацията през днешния ден от дирекция „ Инженерна инфраструктура и благоустрояване “ осведомиха, че до един месец договорите за поправки ще бъдат подготвени. Дейностите ще се правят по описите с проблематичните сектори, предоставени от районните администрации.

В проектобюджета за 2024 година Община Варна заложи 3 млн. лева за настояща поддръжка на улици във всички региони на града. Сумата е била понижена от общинските съветници на „ Възраждане “ по време на разискванията в комисиите към Общинския съвет, изясни заместник-кметът по финансите Христо Рафаилов.

Така средствата се оказват незадоволителни, защото са с 2 млн. лева по-малко спрямо предходната година, а в това време цените за ремонт са индексирани поради инфлацията, обясниха от дирекция „ Инженерна инфраструктура и благоустрояване “. В тази сума се включват и дейностите по поддръжка на автобусните спирки, пътните знаци и други.

В тази връзка кметът изиска да бъде импортирано предложение за увеличение на средствата за пътна рехабилитация преди гласуването на бюджета в Общинския съвет. Идеята бе подкрепена от всички районни кметове.

Текущата поддръжка на улиците, осветлението и озеленяването са цели за администрацията, сподели още по време на оперативката кметът. От общинското дружество „ Инвестиционна политика “ рапортуваха, че се чака до седмица да бъдат подготвени договорите с компаниите по озеленяване, които ще извършат пролетното косене.

Изграждането на басейни в регион „ Аспарухово “ и в кв. „ Възраждане “, както и скейт-парка са единствено на идейна фаза, бе докладвано на оперативката. Ще се търсят разновидности за трите обекта да се предизвикват Подробни устройствени проекти /ПУП/, както и опция за обезпечаване на средства за планиране. Ще бъдат подхванати и стъпки да се направи градивно проучване на залата за бадминтон и тенис на маса в регион „ Младост “. Преди повече от 10 години градежът на залата бе спрян заради липса на финансиране, стана ясно по време на оперативката.

Районните администрации на „ Одесос “ и „ Приморски “ работят в естествен режим, увериха изпълняващите длъжността кметове. В най-големия регион „ Приморски “ е решен казусът със заплащането на възнагражденията на обществените асистенти, осведоми Мартин Баръмов, и.д. кмет на региона. По думите му, за два дни са подхванати нужните ограничения за решение на всички сериозни въпроси, свързани с отстраняването на районния кмет.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР