Кметът на Варна Благомир Коцев коментира ситуацията със сагата около

...
Кметът на Варна Благомир Коцев коментира ситуацията със сагата около
Коментари Харесай

Кметът на Варна за сагата с Гергов и акциите в Пловдивския панаир: Няма да обжалваме решението на съда

Кметът на Варна Благомир Коцев разяснява обстановката със сагата към акциите на община Варна в Пловдивския панаир и Георги Гергов.

Ето какво написа той във Facebook:

Софийският градски съд (СГС) разгласи за незначително апортирането на акциите на Община Варна в Пловдивския панаир. Общината държеше 29% от сдружението „ Международен панаир Пловдив “, част от „ Пълдин туринвест “. Това значи, че акциите се връщат в общината, а не остават в частното сдружение на Георги Гергов.

Акциите към този момент остават в Община Варна и макар че „ губим делото “, под моето управление администрацията няма да апелира решението на съда.

Нещо повече: съгласно съда през 2021 година Общинският съвет е трансферирал акциите при „ тежки нарушавания на Закона за приватизацията и следприватизационния надзор (ЗПСК) “. Решението на предното управление на Общината, с изключение на незаконосъобразно, е неизгодно и коства на варненци 800 000 лв. за разходи и държавни такси по делото.

Пари, които ще платим всички ние.

Ако апелираме и „ изгубим “ още веднъж, което е прекомерно евентуално, ще загубим още повече.

Толкова за Портних и неговото завещание. Единствено се чудя по какъв начин по този начин Общината губи дело, поради решение на Общинския съвет, само че прокуратурата стопира следствието против Портних по същия проблем.

Така де, „ сполучлива и усмихната седмица на всички
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР