Кметът на Варна Благомир Коцев е изпратил писмо до Общинската

...
Кметът на Варна Благомир Коцев е изпратил писмо до Общинската
Коментари Харесай

Благомир Коцев изпрати до ОИК пълен списък със заличените си малтийски фирми

Кметът на Варна Благомир Коцев е изпратил писмо до Общинската изборна комисия (ОИК) с цялостен лист с компаниите, в които е имал присъединяване, както и датите на тяхното изтриване.

Това заяви самият той посредством, като ползва и съответните документи.

По думите му те " по неоспорим метод потвърждават ", че няма присъединяване в малтийски компании.

Според варненския кмет последното му присъединяване във компания е било през лятото на 2021 година – 8 месеца преди да стане регионален шеф и близо 2 години и половина преди да бъде определен за кмет на Варна.

Справките са на британски език – непосредствено от Търговския указател на Малта, и на български.

" Точно преди седмица, в петък вечерта, на изключително съвещание ОИК не посмя да приключи процедурата по несъответственост против мен. Казвам не посмя, тъй като още тогава не можеше да има никакво подозрение, че сигналът от радио „ Истина и независимост “, което очевидно се настройва единствено с аналогови бушони, е неплатежоспособен. Защо ОИК отхвърля да приключи производството, откакто от медиите разбирам, че са се допитали даже до службите, мога единствено да предсказвам. Интуицията ми ме кара да считам, че натискът от тези, искащи да подменят законния избор на варненци, е бил прекомерно мощен. И с цел да няма никакви подозрения, демонстрирам справките, които изпратих на ОИК през днешния ден. Вярвам, че очите на партийците там не са по-привилегировани от тези на варненци. Истината пред хората, които ми дадоха доверието си, е над всичко ", гласи обявата на Коцев.

Припомняме, че през януари Общинската изборна комисия (ОИК) във Варна стартира инспекция дали кметът на морската столица Благомир Коцев има присъединяване във компании по отношение на постъпил сигнал за несъответственост със заемания пост, подаден от радио и телевизия „ Истина и независимост “ посредством Александър Иванов.

Проверката бе за записаните в Малта сдружения Vengen Shipping Limited, Ocean Lines Company Limited, Ahilleos Maritime Limited, Linden Shipping Limited, Boden Shipping Limited, Norden Shipping Limited, Harley Shipping Limited, Alaya Shipping Limited, Santa Rosa Shipping Limited.

Тогава ОИК даде на Коцев период до 7 февруари да подава документи и публично извлечение от Търговския указател на Малта, удостоверяващи, че в законоустановения период са подхванати нужните дейности за преустановяване на присъединяване му или освобождението му от заемана служба в търговски сдружения, регистрирани в Малта.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР