Кметът на Варна Благомир Коцев е днес в София за

...
Кметът на Варна Благомир Коцев е днес в София за
Коментари Харесай

Кметът на Варна ще присъства на важен форум днес в София

Кметът на Варна Благомир Коцев е през днешния ден в София за присъединяване във значима конференция.  Форумът е проведен от Националното съдружие на общините в Република България (НСОРБ) и ще се организира в хотел " Милениум ".

В началото на всеки мандат на локалната власт НСОРБ организира встъпителна конференция на новоизбраните кметове и ръководители на общински препоръки. Ще бъдат обрисувани настоящите за общините политически тематики, главните провокации и общата визия за развиването на общините през мандат 2023 - 2027.

Кметове на общини, ръководители на общински препоръки, общински съветници, сътрудници на НСОРБ и посетители от Асоциацията на локалните управляващи на Кралство Норвегия ще имат опция да споделят своите визии и опит за икономическото развиване на общините в подтекста на екологична и цифрова промяна и да разясняват вероятните дейности за намаляване на последствията от отрицателните демографски трендове. Перспективите пред взаимно потребление на запаси и шерване на услуги сред общините също ще бъдат измежду тематиките на събитието.

Във втората сесия на конференцията с представители на  изпълнителна власт, ще бъдат дискутирани методите и политиките, ориентирани към укрепването на локалния капацитет и намирането на дълготрайни решения за провокациите пред обществото. Ще бъдат наранени и значими тематики като подготовката на страната за присъединение към Еврозоната, Организацията за икономическо съдействие и развиване и Шенгенското пространство, научи Varna24.bg .

По неофициална информация на форума на НСОРБ в София ще участват и премиера акад. Николай Денков, и министъра на финансите Асен Василев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР